Читај ми!

И српски параолимпијци са великим амбицијама путују у Токио

Уочи пут српског параолимпијског тима у Токио на Параолимпијске игре, гости Јутарњег програма РТС-а били су атлетичарака Сашка Соколов и скакач у даљ Немања Матијашевић, који ће по речима председника Параолимпијског комитета Србије Зорана Мићовића бити озбиљни кандидати за неку од медаља.

Србију ће на Параолимпијади у Токију представљати двадесет такмичара.

”Тако је, двадесет такмичара којима је придодат један возач. За разлику од ранијих олимпијада, овога пута ће због свих ових мера наши спортисти ићи у четири или пет група, и враћати се дан после завршетка својих наступа”, рекао је Зоран Мићовић, први човек ПОКС.

Као и на недавно завршеним Олимпијским играма, ни на Параолимпијским неће бити публике, осим малог броја јапанских школараца.

”Иксрено, постоји жал што неће бити публике. Када је публика тна стадиону то је другачија атмосфера и увек дате више од себе. Ипак, то нас неће спутати да дамо своји максимум и прикажемо тамо себе у најбољем светлу. Фокусирни смо и ја и Немања на своје дисциплине”, каже Сашка Соколов из Пирота, која је учестовала и на претходним играма у Рију, а која ће у токију наступити у три дисциплине - на 100 метара, на 200 метара и у бацању копља.

Немања Матијашевић, који је пре скакања у даљ успешно играо и кошарку, један је од фаворита за медаљу, уз наравно неколицину америчких такмичара. Он истиче да и он и остали чланови тима осећају подршку друштва и да се на том пољу много тога мења на боље.

”И ја сам док нисам постао део параолимпијског тима нисам имао толико свест о том делу спорта, иако цео живот пратим и гледам спорт. Али сад, кад сам ту, људи ме прате, питају о резултатима, знају и неке моје противнике. Потпуно се дигла свест о томе”, рекао је Матијашевић у Јутарњем програму РТС-а.

Параолимпијске игре у Токију почињу 24. августа, а на њима ће учествовати око 4.400 спортиста из више од 160 земаља.

петак, 06. септембар 2024.
32° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару