Читај ми!

Новчане награде за ватерполисте, Јовану Прековић, одбојкашице и Зурабија Датунашвилија

Влада Републике Србије донела је одлуку да се исплате новчане награде освајачима медаља на Играма у Токију и њиховим тренерима - ватерполистима, Дејану Савићу, Јовани Прековић и Роксанди Атанасов по 70.000 евра, одбојкашицама, Зорану Терзићу, Зурабију Датунашвилију и Војиславу Трајковићу по 50.000 евра (све у динарској противвредности). Олимпијцима, освајачима медаља, укупно уплаћено 2,5 милиона евра, рекао је министар финансија Синиша Мали.

Влада Републике Србије донела је одлуку да се свим спортистима ватерполо репрезентације која је представљала Србију на Олимпијским играма у Токију исплати новчана награда у висини од по 70.000 евра за освојену златну медаљу.

Новчана награда у истом износу припала је и њиховом тренеру Дејану Савићу.

Влада Србије донела је одлуку да се новчана награда у износу од 70.000 евра исплати спортисткињи Јовани Прековић за освојену златну медаљу на Олимпијским играма у Токију у спортској дисциплини карате, борбе - кумите.

Исти износ припао је и њеном тренеру Роксанди Атанасов.

За освојену бронзану медаљу на Олимпијским играма у Токију, чланови владе донели су одлуку да се свим чланицама женске одбојкашке репрезентације, као и њиховом тренеру Зорану Терзићу, додели новчана награда у износу од по 50.000 евра.

На седници је донета одлука да се истим износом награди и спортиста Зураби Датунашвили и његов тренер Војислав Трајковић, за освојену бронзану медаљу на Олимпијским играма у Токију у олимпијској спортској дисциплини - рвање.

Раније су новчане награде исплаћене освјачици златне медаље Милици Мандић, освајачу среба Дамиру Микецу, као и Тијани Богдановић, која је освојила бронзу у таеквонду.

Награде у истим износима припале и њиховим тренерима Драгану Јовићу (таеквондо) и Горану Микецу (стрељаштво).

Мали: Исплаћене награде олимпијцима, укупно 2,5 милиона евра

Награде свим освајачима медаља на Олимпијским играма у Токију и њиховим тренерима исплаћене су данас, а укупно је издвојено 2,5 милиона евра, изјавио је министар финансија Синиша Мали за Танјуг.

Истиче да је данас исплаћена 31 награда, за шта је издвојено 221 милиона динара, а у претходном периоду је исплаћено још 13 новчаних награда.

Тиме су исплаћене све новчане награде за освајаче медаља на Олимпијским играма у Токију, и то, подсећа Мали, само неколико дана након завршетка такмичења.

"Ово је још једно испуњено обећање државе, која је поново показала озбиљност и економску стабилност, јер све своје обавезе извршава на време", рекао је Мали.

Додаје да су Олимпијске игре у Токију биле изузетно успешне за наше спортисте који су освојили девет медаља и истиче да им је цела земља неизмерно захвална на свему што су урадили за Србију.

"Желимо да мотивишемо наше спортисте на још веће успехе и држава ће наставити да чини све како би имали најбоље услове за тренирање и припреме. Србија је земља спорта и тако ће остати и у будућности", истакао је Мали.

петак, 06. септембар 2024.
32° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару