Читај ми!

Фудбалски камп Брзеће, центар младих талената

Брзеће , туристички центар на источним падинама Копаоника лети је база спортиста. Изузетни климатски услови лети, надморска висина , мир и све што је неопходно за физичке припреме разлог су боравка великог броја, пре свега млађих селекција фудбалских клубова из целе земље.

На фудбалским теренима прави мали мајстори. Међу њима можда и нека будућа зведа српског фудбала.На кампу су да уче , стекну неке спортске навике и осете колективни дух. Сањају да једног дана постану Меси, Серхио Рамос.

Пут до успеха није лак, потребан је таленат и рад. Пуно љубави ,одрицања и усклађивање обавеза.

„Имам 10 година. Волим да учим , али се исто тако трудим и за фудбал. Какав си ђак - одличан , а што се тиче фудбала и школе шта ће ти бити на првом месту- па школа , али ћу исто тако и тренирати.", истиче Вук.

У Брзећу се тренира 2 пута дневно.
„ Учимо их сваки дан нешто ново. То није само фудбал то су и неке друге ствари ван фудбала тако да имамо један цео испланиран и детаљан програм овде на Копаонику. Трудимо се да им обезбедимо овде све услове и да имају што мање времена и могућности да користе лап топове, таблете, рачунаре. Толико су уморни после тренинга да једва чекају да мало легну да одморе.", рекао је тренер Синиша Данчуо.

" Напорно јесте , али ми то морамо да радимо због себе не због тренера. Шта си ти нешто посебно усавршио у својој игри?Па шут , много имам јак ударац , значи могу да шутнем скоро са пола терена.", констатује полазник Лазар.

"Па сад не знам ја то да кажем морамо тренера да питамо.Шта ти највише лежи-одбрана.", истиче Немања.

" Кад је слободно време шта се ради у хотелу и овде ?Па гледамо тв, идемо мало се шетамо и тако.", констатује Урош.

Осим фудбала на кампу се научи још много тога.

„Кроз овај камп ето покушавамо да их сто више зближимо да се више друже и ван оних оквира тренинга што имамо код нас у Београду значи да чисто овде добијемо неку нову енергију и да децу ето усмеримо пре свега да буду људи и другари. Имамо војнички режим што би се рекло. Имамо рано устајање, доручак у тишини мора да буде наравно , нема галаме , Зна се и за ручак тако и за вечеру имамо јако добре спортске оброке и деца хвала богу сва морају да једу нема оно мама ми је рекла ја не волим ово, не волим оно. Значи комплетно мора да се поједе да би се касније тренинг одрадио са неком енергијом.", рекао је Владимир Мишић , спортски директор ФК "Кампионе".

Тренинзи и утакмице за ове дечаке су свакодневни. Победе и порази саставни део игре, а колективни дух на терену и ван њега оно без чега се не може и без чега нема успеха.

петак, 06. септембар 2024.
30° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару