Читај ми!

Марија Коларевић сребрна, Ивана Марић бронзана на Салона купу у стрељаштву

Српске такмичарке пушком освојиле су две медаље на међународном турниру Салона куп у Солину крај Сплита. Марија Коларевић је изборила сребро у гађању малокалибарском пушком из тростава, а Ивана Марић је у истој дисциплини стигла до бронзане медаље.

Поред Марије и Иване учествовале су Александра Хавран (четврто место), Марија Малић (пето) и Теодора Вукојевић (седма позиција). Победила је Рике Ибзен из Данске. На програму није било финалних гађања, пласман је одређен после 120 метака основног дела.

"У Солин је дошла екипа Србије састављена од млађих сениорки и јуниорки, које су се истакле остварењима на последњим такмичењима", преноси Иван Манојловић, тренер у стручном штабу репрезентације.

"Ветар је у Солину доста сметао такмичаркама, па просечан ниво резултата није много висок. Победница Рике Ибзен је најбоље од свих успела да се прилагоди условима. Сваком медаљом на међународној сцени можемо да будемо задовољни", додао је он.

Турнир се завршава у недељу, када ће Србију представљати Јована Тодоровић у гађању малокалибарским пиштољем.

МК пушка тростав (3 пута 40 метака), жене:
1. Рике Ибзен (Данска) 1.167, 2. Марија Коларевић (Србија) 1.159, 3. Ивана Марић (Србија) 1.157, 4. Александра Хавран 1.144, 5. Марија Малић 1.143... 7. Теодора Вукојевић 1.141...

петак, 06. септембар 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару