Читај ми!

"Успех кошаркашица сјајна увертира за Токио, за Новака није недостижан ни рекорд Маргарет Корт"

Војин Величковић из "Спортског журнала" каже да је успех кошаркашица Србије на Европском првенству сјајна увертира за Олимпијске игре. Не сумња да ће и кошаркаши обезбедити визу за Токио, а каже да бисмо за две недеље, након завршетка Вимблдона, коначно могли да знамо и ко је најбољи тенисер у историји.

Војин Величковић каже за РТС да би и сребрна медаља кошаркашица на Европском првенству била велики успех, али нада се и злату.

"Чак и да остане на сребру је велики успех, а надамо се да ће бити и злато. Имаћемо још један велики адут у Токију за месец дана", наглашава Величковић.

Истиче да ће имати времена да се опораве и освеже пре Олимпијских игара, а да је немерљиво самопоуздање које ће им донети успех на Европском првенству.

"Далеко је боље отићи са великим успехом на још веће такмичење. Сигуран сам да ће оне то искористити у Токију", истиче Величковић.

У финалу се нада репризи из 2015. године и наставку победничког низа.

Величковић не сумња да ће се и српски кошаркаши квалификовати за Токио на турниру који у уторак почиње у Београду.

"Могли бисмо за две недеље да знамо ко је најбољи тенисер у историји"

Од понедељка на програмима РТС-а љубитељи тениса пратиће и Вимблдон на којем Новак Ђоковић циља своју 20. гренд слем титулу.

Величковић каже да ће због услова боравка у Лондону Вимблдон бити другачији.

"Биће много потешкоћа, али идемо на исти Вимблдон што се тиче Новака. Главни је фаворит да настави низ, да освоји турнир и да направи огроман корак. Могли бисмо за две недеље да знамо ко је најбољи тенисер у историји јер, ако Ђоковић освоји Вимблдон, то ће постати неспорна чињеница", наглашава Величковић.

Очекује да ће Новак наредних година поставити много рекорда, а можда постати и апсолутно најбољи у историји тениса, рачунајући и мушку и женску конкуренцију.

"Увек је женски тенис имао боље рекорде од мушког јер је конкуренција слабија. Ако Ђоковић освоји 20. гренд-слем, само четири га деле од рекордерке Маргарет Корт. То није немогућа мисија", сматра Величковић.

Каже да би за отприлике годину дана могао да престигне и Штефи Граф по броју недеља на врху листе.

Истиче да ће Ђоковић и на Играма у Токију, на својој омиљеној подлози – бетону, сигурно јурити злато, али да је то мало незгоднији турнир од гренд слемова јер се игра на два добијена сета.

"Новак је на Ролан гаросу два пута губио прва два сета. Млађи играчи лакше играју на два сета и зато је олимпијски турнир опаснији и обично буде више изненађења. Федерер никада није освојио златну медаљу, чак ни у својим најбољим данима", истиче Величковић.

"Повратак Обрадовића величанствена вест"

О повратку Жељка Обрадовића у Партизан, Величковић каже да то треба да буде вест која одушевљава целу Србију.

"Када дође један такав стручњак, то је величанствена вест. Он је гарант да ће бити боље, али гарант успеха ипак не постоји", наводи Величковић.

Колико ће бити боље, истиче, зависиће од способности клуба да доведе адекватне играче.

"Не верујем да би Жељко дошао да нема гаранције да ће имати квалитетан састав", истиче Величковић.

"Французи фаворити на Европском првенству у фудбалу"

Што се тиче Европског првенства у фудбалу, Величковић каже да тек сад почиње прави фудбал.

"Белгија против Португалије ће бити велика утакмица. Са једне стране Роналдо, са друге сјајни Белгијанци. Биће сјајна утакмица и између Немачке и Енглеске. Сад почиње прави расплет", истиче Величковић.

Сматра да Француска има највеће шансе да освоји Европско првенство, али истиче и квалитет Белгијанаца.

"Једино што они никада нису постигли велики успех, што може да буде мали хендикеп јер немају то искуство", закључује Војин Величковић.

петак, 06. септембар 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару