Читај ми!

Џони Хугерланд долази у Источно Сарајево и у Србију

Легендарни холандски бициклиста Џони Хугерланд возиће трку Светске Серије Гран Фондо у Источном Сарајеву и на Јахорини од 13. до 15. августа. Чувени бициклиста ће такође бити један од фаворита на Светском шампионату Гран Фондо у Источном Сарајеву и на Јахорини од 5. до 10. октобра.

Легенда светског бициклизма, Холанђанин Џони Хугерланд долази у Републику Српску и Србију.

Љубитељи бициклизма у Источном Сарајеву, на Јахорини, али и у Србији имаће прилику да виде на делу једног од најатрактивнијих бициклиста света у последње три деценије.

Џони Хугерланд био је шампион Холандије 2013. године, на Светском првенству 2009. био је најбоље пласирани холандски возач и освојио је 14. место.

Носио је мајицу за најбољег брдског возача на Тур д'Франсу 2011, а на чувеној Вуелти у Шпанији био је 12. у генералном пласману 2009. године.

На најпознатијој светској трци Тур д'Франс оставио неизбрисив траг и у претходне две деценије стекао је статус легенде.

Те 2011. догодио се велики инцидент на Тур д'Франсу, када је аутомобил Француске Телевизије у каравану ударио Џонија Хугерланда и Хуана Антонија Флечу из екипе Скај који су били у бегу, и бацио их у бодљикаву жицу крај пута.

Све то се догађало у деветој етапи, Хугерланд је имао чак 33 копче на ногама и са таквим повредама је завршио не само етапу, већ и читав Тур д'Франс до краја.

Током те девете етапе, Хугерланд и Флеча добили су награду за најборбеније возаче, а Џони је извезао још 12 етапа најјаче трке на свету са тешким повредама и стекао статус легенде.

Хугерланд данас има 39. година, завршио је професионални каријеру, али и даље вози и један је од најбољих бициклиста Гран Фондо Светске серије која окупља стотине хиљада бициклиста из целог света и вози се у Аустралији, САД-у, Канади, читавој Европи, Азији и Јужној Америци.

Од ове године, УЦИ трка Светске Серије Гран Фондо биће вожена и на овим просторима, у Источном Сарајеву и на Јахорини од 13. до 15. августа.

Биће то квалификациона трка за највећи бициклистички догађај икада на овим просторима – Светско првенство Гран Фондо које ће бити одржано на истој стази у Источном Сарајеву и на Јахорини од 5. до 10. октобра.

Претходне седмице, на чувеном такмичењу Гран Фондо Маратону Фрања у Љубљани, Џони Хугерланд је остварио велику победу у узбудљивој спринтерској завршници и на тај начин је обезбедио норму за Светско првенство Гран Фондо.

Хугерланд у читавом свету изазива велику пажњу због свог препознатљивог стила вожње и велике борбености, али и своје харизме.

Изразио је велику жељу да посети Србију и увери се у природне лепоте, али и у гостопримство нашег народа о којем је толико слушао.

"Радујем се наступу у Источном Сарајеву и на Јахорини и почаствован сам сјајним пријемом и великим гостопримством организатора, али и људи из Србије. Много тога лепог чуо сам и о Републици Српској и о Србији која има сјајну традицију и историју Трке кроз Србију и бициклизма генерално. Знам да је Трка кроз Србију два пута вожена на Јахорини. Једна чекам да дођем и возим, али и упознам ваше природне лепоте и ваш народ", истакао је Џони Хугерланд, ексклузивно за РТС.

И на Маратону Фрања у Љубљани, Хугерланд је био највећа звезда такмичења и човек који је изазивао велику пажњу медија, а улогу фаворита потврдио је великом победом у Словенији на једном од најстаријих Гран Фондо такмичења на свету под окриљем Светске бициклистичке Уније.

"Долазак Џонија Хугерланда, не само на Светско првенство у Источном Сарајеву, већ и на трку Светске Серије која се вози од 13. до 15. августа велика је ствар за све нас и потврда да смо препознати у целом свету као добри домаћини и организатори великих такмичења. Џони Хугерланд је велика звезда, не треба га много представљати. Част нам је што ће тако велико име светског бициклизма наступити на нашим тркама", истакао је Владимир Куваља, директор УЦИ АЛЕ Светског првенства у Источном Сарајеву и на Јахорини.

Пријаве за квалификациону трку Светске Серије Гран Фондо (13-15. август ове године) су у току на званичном сајту Светског шампионата: www.istocnosarajevo2021.com.

субота, 07. септембар 2024.
25° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару