Читај ми!

Члан Олимпијског комитета Јапана против одржавања Игара у Токију

Један од чланова управног одбора Јапанског олимпијског комитета Каори Јамагучи оптужио је организаторе Игара у Токију да игноришу јавно мњење у Јапану које је против одржавања највеће светске смотре спорта, пренео је Ројтерс.

Анкете показују да је становништво Јапана великом већином против одржавања Игара због повећаног броја новозаражених услед пандемије коронавируса.

Јамагучи, некадашњи освајач олимпијског одличја у џудоу, оптужио је јапанску владу, Организациони одбор Игара и Међународни олимпијски комитет за "избегавање дијалога" и рекао да МОК "сматра да јавно мњење у Јапану није важно".

Јамагучи је нагласио да јапанско становништво жели да се Игре откажу или поново одложе.

Владин саветник за медицину Шигеру Оми рекао је да највећи ризик представљају благе мере, чиме је људима допуштено масовно окупљање, што је допринело порасту броја новозаражених.

"Људима је доста захтева – останите код куће. Уколико Влада не донесе нове одредбе у овој критичној ситуацији, биће немогуће спречити ширење заразе", рекао је Оми.

Неколицина коментара званичника МОК-а изазвала је негодовање у Јапану, укључујући и изјаву потпредседника комитета Џона Коутса, који је рекао да ће Игре бити одржане чак и ако на снази буде ванредно стање, које је у Јапану продужено до 20. јуна.

субота, 07. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару