Читај ми!

Куваља: Попели смо се на кров света

Припреме за највећи бициклистички догађај у региону, Светски шампионат Гран Фондо у Источном Сарајеву и на Јахорини су у пуном јеку, а директор Владимир Куваља истиче да се и он и сви људи у организацији осећају као да су освојили највиши светски врх и напомиње да је пред нама спектакл о којем ће се годинама причати и који ће бити круна његовог деценијског рада.

Светски шампионат Гран Фондо у бициклизму у Источном Сарејву и на Јахорини биће вожен од 5. до 10. октобра, а њему ће претходити и квалификационе трке које ће бити вожене на истој стази од 13. до 15. августа.

"Огромну захвалност дугујемо Министарству омладине и спорта Србије и министру Вањи Удовичићу који је препознао наш рад и труд и даје нам велику подршку, као и представништву Републике Српске у Србији на челу са господином Млађеном Цицовићем који је већ годинама уз нас у пројектима наших највећих трка Београд - Бањалука и Трке кроз Србију. Хвала Србији, јер већина људи у организацији једног оваквог догађаја долази из Србије, то су највећи стручњаци који заједно са мном организују велики број међународних спортских и бициклистичких догађаја, а и кроз овај пројекат заједно радимо на паралелним везама и додатном повезивању Србије и Републике Српске" истакао је директор Светског првенства у Источном Сарајеву Владимир Куваља.

Светско првентво Гран Фондо у бициклизму, највећи је бициклистички догађај икада на овим просторима. 

"Овај догађај је један од највећих догађаја који ће се десити у Републици Српској и Босни и Херцеговини у последњих 20, 30 година, а биће и један од битнијих догађаја и у Србији.", додаје Куваља.

Директор Владимир Куваље је и овога пута у свом тиму окупио највеће српске бициклистичке стручњаке, на челу са Сашом Гајичићем и Иваном Стевићем.

"Ова трка је заједнички пројекат људи из Србије и Републике Српске, као једна круна на основу трке Београд - Бањалука која је јединствен пример одличне сарадње Републике Српске и Србије. Ово Светско првенство ће бити још једна степеница више у тој сарадњи како би смо показали да морамо да радимо заједно на пројектима који нас промовишу, спајају и бришу границу између нашег народа са обе стране Дрине.", напомиње Владимир Куваља, директор Светског првенства у Источном Сарајеву.

Поред самог Светског шампионата у октобру и изборног такмичења у августу, Куваља ће са својим тимом организовати и низ трка у читавој Србији, у циљу додатне промоције бициклизма и прванетва света. У фокусу ће бити Мионица, Златибор и Пожаревац. 

"То су три најзанимљивије дестинације када је у питању бициклизам у задњих десет година. Знамо да је Пожаревац проглашен од стране Трке кроз Србију градом деценије, што се тиче домаћинстава етапа. Мионица је мала општина када се пореди са неким великим градовима, али општина великог срца која воли бициклизам и бициклизам воли Мионицу. Поносни смо на то. Од пре неколико година, Златибор као један од наших највећих спортско туристичких центара укључен је у бициклизам, тако да ћемо обухватити све, наравно и Београд и Нови Сад" рекао је Владимир Куваља.

Светско првенство у Источном Сарајеву и на Јахорини биће и круна додатног повезивања Србије и Републике Српеке кроз бициклизам и спорт генерално и окупиће више од 3000 бициклиста из целог света.

Бициклисти ће проћи кроз готово све општине у граду Источном Сарајеву, а прво дешавање у Источном Сарајеву и у Олимпијском центру Јахорина заказано је за термин од 13. до 15. августа, када ће се одржати квалификациона трка за Светски шампионат на којој ће наступити више од 300 бициклиста из читавог региона, као и такмичари из Италије и других европских земаља.

Пријаве за квалификациону трку су у току на сајту Светског шампионата.

Само најбољи на тој трци избориће пласман на Светско првенство у Источном Сарајеву, од 5. до 10. октобра ове године.

субота, 07. септембар 2024.
22° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару