Читај ми!

Бициклиста у вожњи од Фиренце до Београда у добротворној акцији

Италијански бициклиста Волфанго Пођи кренуће данас из Фиренце у Београд, у добротворни подухват, како би прикупио средства за изградњу два вртића у Србији, саопштила је италијанска амбасада.

Путовање ће се одвијати у осам етапа и дуго је 1.200 километара, а ова траса симболично повезује два града, наводи се у саопштењу и додаје да би Пођи требало да стигне у Београд 22. маја.

Како се наводи, путовање италијанског спортисте моћи ће да се прати путем видео снимака, веб страници и на друштвеним мрежама, а током путовања он ће разговарати са локалним представницима и мештанима.

У овом подухвату учествоваће и професионални спортисти, аматери, деца и сви они који буду желели да се укључе у иницијативу, бар и на километар вожње бициклом.

Волфанго Пођи на овај подухват се одлучио у оквиру донаторске кампање „Сезона даривања" Фондације Новак Ђоковић и већ је обезбедио 1 500 евра донација.

Хуманиста Волфанго Пођи, пореклом из града Форли у Италији, српску културу је упознао и заволео захваљујући својој супрузи Српкињи. Године које је провео у Београду донеле су му нераскидиву везу са српском културом и њеним народом, а Београд описује као своју другу кућу.

Од 2016. године, Волфанго је редовни учесник хуманитарних спортских такмичења ширећи свој позитивни утицај како у Италији, тако у целом свету.

субота, 07. септембар 2024.
28° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару