Читај ми!

У Шапцу завршена прва етапа Трке Београд-Бањалука

Свечаном церемонијом отварања на Тргу Републике у Београду почела је 15. међународна бициклистичка трка Београд - Бањалука. На трци наступа 176 возача из 35 земаља, међу којима су Италијански Бардијани и Андрони Ђокатоли, Амерички Ново Нордиск, као и репрезентација Србије.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић и директор трке Владимир Куваља су на отварању истакли да је то један од најважнијих спортских догађаја јер спаја један народ у две државе и два братска града.

Прва етапа вожена је из центра Београда, преко Обреновца до Шапца.

Била је то равничарска, спринтерка етапа, током које смо видели и три вожена круга центром Шапца, а пресудну разлику у финишу етапе направио је Немац Џастин Волф из екипе Бајк Еид.

Тријумфовао је испред Пољак Патрика Штоса из екипе Фостер и Италијана Филипа Фјорелија из чувеног италијанског тима Бардијани.

Победник прве етапе Трке Београд - Бањалука Џастин Волф је истакао да је трка била врло брза од почетка и врло неизвесна у самом финишу етапе.

Шабац је циљем етапе обележио и велику свечаност, дан града Шапца. 

Градоначелник Шапца Александар Пајић је истакао велико задовољство и понос што је све завршено веома успешно и што су на прави начин промовисани и бициклизам и град Шабац.

Џастин Волф браниће жуту мајицу током друге етапе која се вози у петак из Обреновца до Бијељине. Током те етапе, караван са 400 учесника са пет контиенната, прећиће 15. годину за редом границу између Србије и Републике Српске без заустављања.

недеља, 08. септембар 2024.
23° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару