Читај ми!

Куваља за РТС: Трка Београд – Бањалука брише границе између држава

Директор међународне бициклистичке трке Београд – Бањалука Владимир Куваља био је гост РТС-а и говорио о предстојећем бициклистичком спектаклу. Куваља је истакао да ће трка бити највећи спортски догађај на овим просторима, као и разлог због којег ће тог дана бити избрисане државне границе.

Трка Београд – Бањалука биће вожена од 22. до 25. априла, стартоваће из српске престонице и имаће четири етапе.

Прва се вози од Београда до Шапца, друга од Обреновца до Бијељине, трећа од Бијељине до Власенице преко Шејковића, после чега се караван сели скоро 300 километара на последњу етапу, од Приједора до Бањалуке..

"Све је кренуло као сарадња два бициклистичка савеза – Републике Српске и Србије, који сарађују одлично када је у питању ова трка, а потом су то препознале власти. Прогласили су га за догађај од највеће важности када је у питању веза између Републике Српске и Србије", почео је Куваља у гостовању на РТС-у.

"Заједно са представништвом Републике Српске које нам много помаже, успели смо да дигнемо на тај ниво и границе се тог дана бришу. Оне за нас и не постоје, али да кажемо да се у овом, формалном случају, бициклистички караван са комплетном организацијом ће тада, уз поздраве, проћи гранични прелаз. То је стварно импозантно и мало где имате у свету."

Учествоваће укупно 175 такмичара из 35 земаља, као и мноштво квалитетних екипа из 30 држава.

"Ове године ће трка вероватно бити најбржа до сада и очекујемо обарање рекорда. Пре неколико година је трка Београд – Бањалука била најбржа УЦИ трка на свету."

Међу представницима ће бити и српска репрезентација.

"Репрезентација Србије је увек добра – и са добрим појединцима и екипно... Очекујемо одличну трку, конкуренција ће бити јача, али Србија више нема просечне бициклисте, већ изузетно добре. Погледајте какве резултате постижу, како у мушкој, тако и у женској конкуренцији", истакао је између осталог Куваља.

Радио-телевизија Србије један је од медијских покровитеља бициклистичке трке Београд – Бањалука, која је на програму од 22. до 25. априла.

После ње, план је да се организује Трка кроз Србију, а онда и Светско првенство у друмском бициклизму у октобру, којем ће домаћин бити Источно Сарајево.

недеља, 08. септембар 2024.
22° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару