Читај ми!

Бијељина и ове године дочекује караван трке Београд - Бањалука

Град Бијељина биће и ове године домаћин етапе на 15. међународној трци Београд - Бањалука, која ће се возити од 22. до 25. априла.

Бијељина ће ове године бити домаћин друге етапе која ће се стартовати 23. априла из Обреновца.

Биће то једна од најинтересантнијих и свакако најзначајнијих етапа јер ће караван са 170 возача из 30 светских земаља прећи границу између Србије и Републике Српске без заустављања.

Градоначелник Љубиша Петровић изразио је велико задовољство што Бијељина и ове године наставља традицију и промоцију бициклизма као професионалног спорта и здравог начина живота.

"Желимо да управо на оваквим спортским спектаклима мапирамо Бијељину као град спорта и будућности. Ова трка овековечиће не само Град Бијељину, него и целу Републику Српску. Такође, ово је и пример како се специјалне и паралелне везе са нашом Србијом унапређују", оценио је Петровић.

Он је додао да ће овај спортски догађај бити прилика да се употпуни туристичка понуда и унапреди привредни потенцијал, нарочито у угоститељском сектору, који трпи велику штету због посљедица вируса корона.

Бијељина је у претходних 14 година, чак 12 пута била на рути трке Београд - Бањалука као етапно место.

"Веома ми је драго да је градоначелник Бијељине препознао ову трку као међународни догађај и пружио нам подршку у организацији", истакао је организатор и директор трке Владимир Куваља.

Бијељина је и прошле године била домаћин етапе на нашој најпрестижнијој трци од Београда до Бањалуке која се налази у првој категорији светског бициклизма и која на наше друмове доводи неке од најбољих светских тимова из Шпаније, САД-а, Италије, Камбоџе, Русије, Словеније, Немачке, Аустрије, Холандије, са Новог Зеланд и читавог региона.

Четвороструки олимпијац у бициклизму Иван Стевић поносан је што су Србија и Република Српска, упркос тешким епидемиолошким условима, успеле да организују трку и ове године, јер је већина европских држава отказала своја такмичења.

"Зато је ове године још веће интересовање за учешће у трци. Више од 30 држава је заинтересовано за њу, а максималан број учесника је пријављен. Спортске екипе из света вјерују нам као озбиљном организатору и очекујемо велики спортски спектакл у Бијељини", поручио је Стевић.

Међународна бициклистичка трка Београд - Бањалука већ годинама спада у ред спортских манифестација од посебног значаја за Републику Српску и Србију.

Прва етапа на 15. међународној трци Београд - Бањалука возиће се 22. априла из Београда до Шапца где ће се истог дана, проласком бициклиста кроз циљ, обележити и дан града Шапца.
Друга етапа вози се 23. априла из Обреновца до Бијељине.

Трећег тркачког дана, караван стартује из Бијељине, а циљ треће етапе је 24. априла у Власеницу.

Последњег дана трке, 25. априла видећемо и Спектакуларни кружни вожњу центром Бањалуке, где ће се и заврсити 15. издање једне од најзначајнијих спортских манифестација у овом делу Европе.

"У Бијељини трку завршавамо са популарним круговима као и прошле године, што се показало као одличан потез, јер је публика имала прилику да испрати бициклисте не само при уласку у град, него и током њихове трке кроз центар. Бијељина је једини град ове године у којем ће бити и старт и циљ етапе", рекао је организатор Владимир Куваља и нагласио да је значај ове спортске манифестације велики, између осталог, и због тога што ће бициклисти прећи границу без заустављања.

недеља, 08. септембар 2024.
28° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару