Читај ми!

Завршница Купа Европе у стоном тенису за жене у Новом Саду

Европска стонотениска федерација поверила је стонотениском клубу Нови Сад организацију завршног турнира Купа Европе за жене. Мечеви су на програму од 5. до 9. маја.

Актуелни шампион Србије покушаће да у свом граду оствари што бољи резултат у другом по снази европском клупском такмичењу, а у тренутним околностима озбиљан изазов представљаће и организација једног оваквог турнира.

Нови Сад по први пут биће домаћин неког финалног европског турнира за клубове у стоном тенису. Турнир се игра од 5. до 9. маја у новосадском Спенсу.

Конкуренцију од шеснаест клубова чини једанаест клубова из Купа Европе и пет клубова који долазе из Лиге шампиона. Екипе ће бити подељене у четири групе са по четири учесника одакле по две најуспешније настављају такмичење у четвртфиналу за којим следе полуфинале и финале.

У овом моменту списак учесника још увек није комплетиран. Када је у питању организација турнира, за наш портал говорио је први човек новосадског клуба, Дан Фрациле.

"Наравно да бисмо више волели да смо добили домаћинство у моменту када је ситуација са коронавирусом окончана јер је познато да на утакмицама СТК Нови Сад буде увек много публике пошто је Нови Сад град спорта са више хиљада стонотениских поклоника што путем деце која тренирају тај спорт, што путем активних рекреативаца."

" Међутим, нисмо могли да бирамо тренутак и зато смо почаствовани што чак и у време епидемије можемо да угостимо клубове из читаве Европе. Организациони захтеви јесу велики, али ми смо спремни да их у координацији са ЕТТУ испунимо." - рекао је за Фрациле за портал "стонитенис" и наставку говорио о условима које ће спортисти имати током такмичења.

"Традиција је такође на нашој страни. Спенс је рађен за потребе великих стонотениских такмичења. Имамо специјализовану стонотениску салу која има сталну поставку са 12 столова што ће екипама служити за загревање. За утакмице ћемо користити дворану која иначе има 1.500 седећих места, али наравно неће бити публике."

"Међутим, трибине ће послужити за медије, продукцијски тим за ТВ и интернет пренос, скауте за праћење резултата и статистике и све остале оперативце, док ће партер бити у мехур систему, само за спортисте и службена лица. Практично, неће бити додира између ова два сектора јер су и улази и излази у салу одвојени. Хотел за спортисте је такође веома близу места такмичења. Једноставно, потрудићемо се да им обезбедимо врхунске услове, а такође и што бољи интернет пренос како бисмо што аутентичније пренели слику из новосадског Спенса.", завршио је Фрациле.

Мушкарци у Хрватској

Европска стонотениска федерација одредила је и домаћина финалног турнира Купа Европе за мушкарце. У питању је Вараждин и стонотениски клуб Стар, а овај турнир игра се од 12. до 15. маја.

 

недеља, 08. септембар 2024.
28° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару