Читај ми!

Звезда се опростила од Власте Велисављевића

Кошаркашки и фудбалски клуб Црвена звезда опростили су се од легенде српског глумишта и једног од својих највернијих навијача Власте Велисављевића, који је преминуо у 95. години живота од последица коронавируса.

Уз подсећање на Велисављевићеву богату глумачку каријеру клубови су на својим сајтовима навели подсећања и анегдоте са дружења која су имали са лесендом наше глумачке сцене.

"Власта је волео глуму, али је волео и Црвену звезду и кошарку. И то много. Слободно се може рећи да је и исписивао историју нашег кошаркашког клуба. Био је редован на утакмицама у "Пиониру", имао је сезонску карту коју је добио на поклон од нашег клуба. Долазио је на утакмице и у дубокој старости, у 91. години је у шали затражио и да заигра,а многи памте и легендарну слику када је у изузетно топлој хали стрпљиво чекао дугу церемонију да се додели пехар капитену Бранку Лазићу након освојене титуле првака Србије", наводи се у саопштењу КК Црвена звезда.

Глумио је у великом броју представа у ЈДП, БДП, Атељеу 212, Позоришту на Теразијама, Звездара театру и био део неких од највећих филмских остварења наше кинематографије.

"Црвена звезда је са великом тугом дочекала вест да нас је напустио Власта Велисављевић. Прослављени српски глумац је био често гост црвено-белих на стадиону „Рајко Митић" и сведочио бројним успесима које је наш клуб остваривао. Нема сумње да је Власта обожавао Звезду, као и да су сви волели да виде нашег прослављеног глумца на трибинама „Маракане". Због тога му овом приликом шаљемо последњи поздрав у нади да ће и са неба гледати наше успехе и радовати се као што је то радио са трибина", стоји у саопштењу фудбалског клуба.

недеља, 08. септембар 2024.
32° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару