Читај ми!

Kуваља и Шилегов: Организоваћемо Гран фондо и у Скопљу

Владимир Kуваља, председник Балканске бициклистичке Уније договорио је са градоначелником Скопља Петреом Шилеговим одржавање Гран фондо квалификационе трке у септембру, у оквиру припрема за Светско првенство у Републици Српској.

На састанку са првим човеком Скопља, Kуваља је нагласио да је одушевљен условима за развој бициклизма у престоници Северне Македоније.

Kуваља је и директор наших највећих међународних бициклистичких манифестација, трке Београд - Бањалука и Трке кроз Србију.

"Често сам долазио у Скопље, али је ово моја прва званична посета од како сам преузео функцију председника Балканске федерације. Изузетно сам срећан што Скопље има оваквог човека на челу града. У само неколико минута разговора схватио је значај организације гран фондо трке која је можда и најбољи промотер здравог начина живота. Kада у ваш град дође хиљаду или две хиљаде бициклиста из свих крајева Европе и света, а при том затекну феноменалне услове, то је огроман корак ка масовној, свакодневној употреби бицикла. Наравно, није занемарљив ни финансијски аспект једног оваквог догађаја. Циклотуристи нису ни најмање захтевни гости, а са друге стране земљи домаћину остављају и значајан новац", рекао је Kуваља.

Сусрет Kуваље и Шилегова иницирао је амбасадор Босне и Херцеговине у Северној Македонији Драган Јаћимовић, један од од људи који су у претходним годинама дали огроман допринос развоју и напретку али и популарности међународне трке Београд - Бањалука у читавом свету.

Амбасадор Јаћимовић је велики познавалац и љубитељ бициклизма и спорта генерално, а током овог састанка нагласио да две земље имају одличну сарадњу у многим областима.

"Спорт и туризам увек су спајали људе и јачали везе међу земљама. Ово је одличан пример из кога ће сви извући бенефите. Знам да су Источно Сарајево и Јахорина добили организацију Гран фондо Светског првенства које ће окупити неколико хиљада људи, а да ће претходно бити одржана и квалификациона трка. Сада је и Скопље укључено у тај пројекат. Мишљења сам да цео регион треба да искористи снажне конекције у европским и светским оквирима првог човека Балканске бициклистичке Уније Владимира Kуваље, а срећан сам што је овако значајан догађај договорен баш у земљи у којој тренутно боравим", рекао је Јаћимовић.

недеља, 08. септембар 2024.
32° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару