Читај ми!

Kуваља: Очекује нас најјача трка Београд - Бањалука

Све је спремно за почетак 15. издања највеће трке у овом делу света, чувеног бициклистичког спектакла од Београда до Бањалуке. Трка ће се возити од 22. до 25. априла, а долазак су најавили велики светски тимови.

Чувени Ђовани Висконти доћи ће са својим тимом на Трку Београд - Бањалука, што је само још једна потврда феноменалног рада директора Трке Владимира Kуваље.

Ове године Србија ће дочетаки и неке од највећих бициклистичких екипа на трци Београд - Бањалука.

Укупно 25 тимова са четири континента пријавило се за учешће на 15. издању трке која ће возити од наше престонице, до престонице Републике Српске.

Ово ће без сумње бити најјаче издање трке која је већ четврту годину члан прве категорије Међународне бициклистичке Уније.

Најзвучнији тимови свакако су италијански Бардијани и Ново Нордиск из САД-а, који у свом саставу имају и побееднике етапа на трци Ђиро д'Италија, као што је Ђовани Висконти.

Иначе, 25 екипа односно 175 бициклиста је максималан број који може да се појави на старту према УЦИ правилима.

Трка ће садржати четири етапе, а градови домаћини биће Београд, Шабац, Обреновац, Бијељина, Власеница и Бањалука.

Директор каравана Владимир Kуваља срећан је због великог одзива у прилично тешком тренутку за светски спорт, као и чињеницом да ће први пут на трци наступити две про континентал екипе.

"Трудимо се да из године у годину подижемо ниво и на срећу то нам успева. Ниједном тиму не плаћамо доласке како то раде највеће трке, сви желе да дођу код нас на основу препорука и искустава осталих, што нам нарочито значи. Осим Италијана и Американаца, долазе нам и екипе из Kанаде, Парагваја, Немачке, Словеније, Португалије, Kамбоџе, Kазахстана, Малезије, а титулу укупног победника браниће Јакуб Kачмарек из екипе Мазовже серце Полски", рекао је Kуваља.

Организатори се надају да неће бити потребе за померањем термина трке, без обзира на неповољну епидемиолошку ситуацију.

Планирано је да трка почне 22. априла етапом од Београда до Шапца. Затим следи етапа Обреновац - Бијељина, па Бијељина - Власеница, док ће за неколико дана бити потврђен и град домаћин старта последње етапе која завршава у Бањалуци.

За сада је томе најближи Приједор.

недеља, 08. септембар 2024.
32° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару