Читај ми!

Олимпијске игре у Токију и званично без страних гледалаца

Председница Организационог комитета Олимпијских и Параолимпијских игара у Токију Сеико Хашимото на конференцији за штампу објавила је да ће игре бити одржане без гледалаца из иностранства. Изнела је и уверење да одсуство страних навијача ипак неће променити суштину игара.

Сеико Хашимото, председница Оргазиционог комитета Олимпијских и Параолимпијских игара у Токију, данас је на конференцији за штампу одржаној у Токију објавила да Јапан "одустаје од пријема гледалаца из иностранства" и да ће "вратити новац особама које су купиле карту".

Тиме су и званично потврђене спекулације у јапанским медијима из протеклих неколико недеља да би олимпијада у Токију могла да буде одржана искључиво у присуству домаће, јапанске публике.

Хашимото (56), учесница чак седам Олимпијских игара, као разлоге за ту одлуку навела је појаву нових сојева коронавируса и неизвесност која влада у вези са епидемијском ситуацијом, рекавши "с обзиром на ситуацију каква је сада, не може да се гарантује слободан улазак у земљу на лето".

Она је и изнела уверење да одсуство страних навијача ипак неће променити суштину игара.

Званичници Организационог комитета током конференције за штампу су и саопштили да је у иностранству до сада продато око 600.000 карата за Олимпијске игре и 30.000 карата за Параолимпијске игре.

Истраживање јавног мњења у Јапану током ове зиме показивало је да је близу 80 посто јапанских грађана за поновно одлагање или потпуно отказивање олимпијских турнира.

Такође, медицински стручњаци јавно су упозоравали да би масовни прилив публике из иностранства могао да домаћи здравствени систем доведе пред колапс.

недеља, 08. септембар 2024.
31° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару