Читај ми!

Уметнички директор ОИ поднео оставку због погрдне изјаве

Креативни директор Олимпијских игара у Токију Хироши Сасаки, саопштио је данас да подноси оставку након што је дао погрдан коментар о популарној јапанској комичарки, преноси Ројтерс.

Сасаки је изјавио да је у комуникацији са својим тимом путем групног ћаскања рекао да би комичарка Наоми Ватанабе могла на отварању Игара да наступи као "Olympig"

"У мојим идејама и примедбама било је врло непримереног изражавања. Искрено се извињавам њој и људима који су се осећали непријатно због таквих садржаја" рекао је Сасаки.

Сасакијева оставка уследила је након што је недељник „Шукан Буншун" у среду известио о његовим непримереним изјавама, а Ватанабе је саопштила да је изненађена његовим коментарима и да је срећна због свог облика тела на који је у својој изјави погрдно алудирао Сасаки.

Сеико Хашимото, која је изабрана на место председника Организационог комитета Олимпијских игара у Токију после недавне оставке претходног председника Јошироа Морија због сексистичких изјава, рекла да је била шокирана коментаром и прихватила је Сасакијеву оставку, с обзиром на то да је родна равноправност приоритет за ову организацију.

Агенција наводи да је са само четири месеца до почетка Олимпијских игара, одлазак главног директора одговорног за церемонију отварања и затварања представља још један ударац за Игре 2020., које су одложене за ову годину због пандемије ковид 19.

недеља, 08. септембар 2024.
33° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару