Читај ми!

Злато за Јовану Прековић на Премијер лиги у Истанбулу

Актуелна првакиња света у каратеу Јована Прековић у категорији 61 кг освојила је златну медаљу на Премијер лиги у Истанбулу. Финални меч јој је због повреде предала Иранка Алипоуркехак Розита.

Ово је прво такмичење у организацији Светске карате федерације након годину дана и наступ у Истанбулу је био огроман изазов за Јовану која је на кроз четири победе изборила учешће у финалу Премијер лиге.

Јована Прековић је до златне медаље дошла победама над такмичаркама из Словачке Сушаков Ингриде, у другом колу била је боља од такмичарке из Швајцарске Корнфелд Ноеме.

Након овог меча у трећем колу победила је репрезентативку из Хрватске Ленард Ану, а у полуфиналном мечу савладала је такмичарку из Ирана Алесади Схима коју је Јована победила веома убедљивим резултатом 6:3.

„ Жао ми је што се данас нисам борила јер ми после годину дана без правих такмичења свака борба на високом нивоу много значи. Без обзира што је Розита моја директна конкуренткиња за освајање норме за учешће на Олимпијским играма искрено ми је жао што се повредила и жеилим јој брз и успешан опоравак." након финала изјавила је Јована Прековић припадница Министарства одбране и оружаних снага Војске Србије и каратисткиња Карате клуба „Књаз" из Аранђеловца.

„Шта да се ради идемо даље, ми смо се радовале данашњем мечу јер нам треба што више мечева са врхунским борцима. Ми ово такмичење схватамо као једно од степеника који ће нас одвести ка нашем сну, а то су Олимпијске игре у Токију. Ето повреда иранке нас је спречила у томе да још једном одмеримо снаге али верујем биће још прилика за то јер се искрено надам да повреда коју је Розита добила није тешка и да њен тим није хтео да данас ризикује да та повреда буде још озбиљнија. Ми настављамо наше припреме у Аранђеловцу са врхунским такмичаркама из Бразила, Грчке, Бугарске, Финске. Данас је учесница нашег кампа у Аранђеловцу бразилка Кумизаки такође освојила златну медаљу у Истанбулу али у категорији до 55 кг док је бугарка Ивет Горанова изгубила у борби за бронзану медаљу. Што говори о квалитету каратисткиња које овог тренутка живе и тренирају у нашем родном Аранђеловцу. На крају желим још једном да се захвалим Влади Републике Србије, Министарству омладине и спорта, Олимпијском комитету Србије, компанији ,,Пештан,, , Општини Аранђеловац и Карате федерацији Србије што су заједничким снагама омогућили да у Аранђеловац доведемо свет и да имамо најбоље могуће услове за припреме и напредак." рекла је Роксанда Атанасов тренер Јоване Прековић.

недеља, 08. септембар 2024.
33° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару