Читај ми!

Велики успех младог бициклисте Михајла Столића

Српски бициклиста Михајло Столић освојио је друго место у генералном пласману трке Вело Алања у Турској. У свом дебитантском наступу на великим такмичењима за јуниоре, 17-годишњи Столић је успео да се попне и на победничко постоље у етапи и то је највећи успех у његовој досадашњој каријери.

Михајло Столић је рођен 2004, а до сада је као репрезентативац Србије учествовао на Европском Олимпијском фестивалу младих и вишеструки је шампион наше земље у млађим категоријама. Столић је 2019. постао и шампион Балкана, а ово је највећи резултат на почетку његове иностране каријере.

Бициклисти С тима из Сомбора учествовали су на етапној трци Вело Алања 2021, у саставу регионалне екипе Лотус, заједно са бициклистичким клубом Лотус из Печуја и бициклистичким клубом Спартак из Суботице.

Сарадња која траје већ неколико година, резултирала је најзапаженијим резултатом сезоне, с обзиром на то са се један од наших најталентованијих бициклиста Михајло Столић попео на победнично постоље у УЦИ такмичењу.

Српско-мађарски тим одлично је функционисао током читавог такмичења. Био је то први клупски наступ С тима у Азији, у другој деценији постојања клуба.

Чланови С тима Михајло Столић, Немања Макровић и Михајло Болић из Бициклистичког клуба Спартак Суботица били су наши представници на трци и заједно са мађарским возачима допринели су овом великом успеху тима.

Првог дана возила се друмска етапа у дужини од 101 километра у којој је Столић освојио 8. место у спринтерској завршници, у конкуренцији 66 бициклиста.

Клупски другари Марковић и Болић имали су пехове са падовима и повредама, али су и поред великих проблема успели да заврше трку.

Другог такмичарских дана вожен је хронометар у дужини од 6.3 километра на којем је Столић освојио треће место, које му је и донело невероватно друго место у генералном пласману.

Марковић је другу етапу завршио на 40. месту, док је Болић био 50, што им је било довољно за 42. односно 52. место у генералном пласману.

Велики резултат и велика потврда квалитета и потенцијала Михајла Столића, али и осталих такмичара из Србије.

Ово је, са друге стране и потврда одличног рада људи у српском бициклизму.

После Душана Рајовића који наступа као професионалац у Делко тиму у Француској и Вељка Стојнића који вози за Вини Забу тим у Италији и очекује свој први наступ на трци Ђиро д'Италија, Србија је сада добила и суперталентованог Михајла Столић којем предвиђају светлу будућност на међународној сцени.

Не треба заборавити ни нашу најбољу такмичарку у друмском бициклизму Јелену Ерић која и ове сезоне бриљира у чувеном шпанском Мовистар тиму, али и Јован Црногорац која је на прагу да испуни норму за Олимпијске игре у Токију у планинском бициклизму и други пут представља Србију на Олимпијским играма.

Наша земља се узда у ове младе такмичаре који би у будућности могли донети Србији и прву медаљу на Европским и Светским првенству а у бициклизму.

недеља, 08. септембар 2024.
31° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару