Читај ми!

Приједор на рути бициклистичке трке Београд - Бањалука

Градоначелник Приједора Далибор Павловић угостио је директора међународне бициклистичке трке Београд - Бањалука Владимира Куваљу. У оквиру званичног састанка разматрало се о могућностима да и Приједор први пут дочека караван једне од највећих бициклистичких манифестација на овим просторима. Ове године трка ће се одржати 15. годину за редом и биће вожена од 22. до 25. априла.

Званичном састанку приствовала је и Моња Касаловић, Начелница одељења за друштвене делатности Приједора.

Међународна бициклистичка Трка Београд - Бањалука налази се у првој категорији Светске бициклистичке Уније.

Ове године трка ће се одржати 15. годину за редом и биће вожена од 22. до 25. априла.

Преданим и квалитетни радом Бициклистичких савеза Србије и Републике Српске, али и директора Трке Владимира Куваље и Саше Гајичића, ове године ће и Шабац бити домаћин етапе, први пут у историји града.

Поред Београда и Шапца, караван ће проћи и кроз Обреновац, а потом ће се традиционално прећи граница између Србије и Републике Српске без заустављања такмичара и свих људи у каравану.
Градови домаћини етапа биће и Власеница, Прњавор и Бањалука где ћемо 25. априла видети и циљ такмичења, после спектакуларне кружне вожње централним градским улицама.
На рути трке наћиће се и Градишка као пролазни циљ једне од етапа.

С тога је Владимир Куваља ове седмице посетио и Приједор, град који би могао бити домаћим старта последње, четврте етапе трке Београд - Бањалука.

„Имали смо врло добар и отворен састанак. Предочили смо људима који воде град Приједор шта је ова трка до сада урадила и колико бенефита доноси, што су они пажљиво саслушали и у начелу се сложили да би било лепо када би се укључили у организацију. Лично се надам таквом расплету, јер нам је циљ да укључимо што више градова из свих крајева Српске. Пре три године смо први пут возили етапу и у Власеници и од тада је Власеница наш партнер. Надам се да ћемо кренути и западније од Бањалуке. Срећан сам што је трка постала препознатљива међу свим људима, својеврстан спортски бренд на овим просторима. Управо због тога наша манифестација из године у годину расте и напредује.", рекао је Куваља.

Прошлогодишња, 14. међународна трка Београд - Бањалука је уз бициклистичку Трку кроз Србију била једини међународну спортски догађај који је организован у Србији и Републици Српској у доба пандемије коронавируса.

Окупила је више од 150 бициклиста из Кине, Камбоџе, Уједињених Арапских Емирата, Шпаније, Немачке, Аустрије, Русије, Француске, Холандије и читавог региона.

Међу учесницима смо први пут после две деценије имали и две екипе из Шпаније на нашим друмовима, а тријумф је однео Пољак Јакуб Качмарек.

Овогодишња, 15. трка Београд - Бањалука већ сада изазива огромно интересовање међу тимовима из целог света, али и међу медијима који сваке године преносе лепу слику са наших друмова у више од 30 светских земаља.

недеља, 08. септембар 2024.
31° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару