Читај ми!

Српски боксери завршили припреме на највишем врху Европе

Најбољи српски боксери провели су три недеље на припремама на Кавказу, са руским колегама и према речима селектора Милана Пиперског, стекли невероватно искуство.

Српски тим од 12 чланова тренирао је на кавкашком Елбрусу, познатом по фасцинантној природи, неактивном вулкану и највишим врхом Европе на надморској висини од 5.642 метра.

"Невероватно искуство за све нас. До јуче нисмо ни знали да нешто овако постоји на планети, таква природа, таква лепота, али и такви услови за рад који те очеличе за наредних 10 година. Неколико деценија сам у боксу, овако нешто још нисам доживео, нити било ко од нас из српског тима. Одрадили смо паклене припреме, али злата вредне. То је оно што нам је требало, нова енергија, адреналин, нови кисеоник у нашим плућима", рекао је Пиперски, а пренео Боксерски савез Србије.

Тренирали смо свакодневно два до три пута, што напољу по снегу, што у салама, све по плану и програму заједно са руском селекцијом, велесилом у овом спорту.

"Имали смо и руску сауну, што је такође посебно искуство. Хвала Боксерском савезу Србије који нам је омогућио да доживимо нешто што смо до сада могли само да гледамо на ТВ-у, хвала браћи Русима који нас ни једног тренутка нису одвајали од себе, сви смо били један тим и заједничким снагама радили смо вредно на томе да се са највишег врха Кавказа вратимо никад јачи", истакао је Пиперски.

Из Боксерског савеза Србије саопштили су да је званично познато да ће се завршне квалификације у боксу за Олимпијске игре у Токију бити одржане у јуну у Паризу.

Шансу да изваде улазницу за ОИ у Јапану имају боксерка Нина Радовановић и боксер Владан Бабић.

недеља, 08. септембар 2024.
28° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару