Читај ми!

Рвачка академија ниче у Кањижи

Изградња Војвођанске рвачке академије у Кањижи почела је у средином прошле године. Реч је о међународној инвестицији вредној три милиона динара. Рвање, као наш најтрофејнији олимпијски спорт, убудуће ће имати базу за тренинг, али и школовање наших најбољих младих такмичара.

У Кањижи су настављени радови на градњи Војвођанске рвачке академије, спортског комплекса где ће младим спортистима бити обезбеђени услови за тренирање и школовање. Реч је о међународном пројекту вредном готово три милиона евра, где је деведесет одсто средстава обезбедила мађарска Влада. Академија у Кањижи биће база за један од наших најтрофејнијих спортова.

"Не само да је рвање олипмијски спорт, већ је спорт који има 'златну облогу', јер нас увек изненаде. Дуги, дуги низ година уназад рвачи узимају медаље за нашу земљу", рекао је Божидар Маљковић, председник Олимпијског комитета Србије.

Војвођанска рвачка академија биће троспратни објекат са око три хиљаде квадратних метара сала, вежбаоница, базеном, помоћним просторијама и спаваоницама. Њу ће бесплатно похађати најталентованија деца узраста од 15 до 20 година из свих наших рвачких клубова.

Завршетак радова планиран је за крај августа, односно непосредно пре почетка нове школске године.

понедељак, 09. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару