Читај ми!

Куваља председник Балканске бициклистичке уније, Гајичић у менаџменту

Председник Балканске бициклистичке Уније (БЦУ) у наредне четири године биће Бањалучанин Владимир Куваља, директор међународне Трке кроз Србију и међународне трке Београд Бањалука.

Генерални секретар Бициклистичког Савеза Србије Саша Гајичић изабан је за члана менаџмента Балканске бициклистичке Уније и добио је поверење свих делегата на конгресу у Бањалуци.

Куваља је такође добио поверење свих делегата на конгресу и постао председник.

Владимир Куваља је већ 20 година члан Балканске бициклистичке Уније, а сада је добио привилегију да предводи групу земаља које имају све већи утицај у европском и светском бициклизму.

"Велика је част што сам на челу овако велике организације. Надам се да ћу наставити путем мог претходника Саше Димитријоског који је поставио здраве темеље Уније и направио путоказ којим требамо да идемо. Наше земље можда јесу мале, али и те како 'вуку' када је реч о бициклизму. То показују и догађаји које организујемо и које смо организовали чак и у прошлој години коју је обележио коронавирус", рекао је Куваља.

"Имамо одличан тим људи и велику подршку челника Европске бициклистичке уније (УЕЦ). Велико хвала генералном секретару УЕЦ Енрику дела Кази који је годинама наш партнер и то ће бити и даље. Такође, много нам значи подршка потпредседника УЕЦ Александера Гусјатњикова, који је за ову прилику дошао из Москве у Бањалуку."

Гусјатњиков је похвалио раду Балканске бициклистичке Уније и срећан је због именовања Куваље на место председника.

"Он је млад и способан човек што је показао много пута до сада. Сјајан је организатор, има пуно искуства и верујем да ће додатно унаприједити бициклизам у БиХ и региону. На том путу имаће нашу пуну подршку", рекао је Гусјатњиков.

Гранфондо светско првенство које ће у септембру бити одржано у Републици Српској и Европско првенство у планинском бициклизму чији је домаћин Нови Сад у августу доказ су колико је регион важан на бициклистичкој мапи Европе.

"Са Куваљом сарађујемо претходних двадесетак година и знамо колико може. Невероватно много је урадио у претходном периоду и заслужио нашу подршку. Убеђен сам да ће и догађаји који следе бити на највишем могућем нивоу, а сарадња УЕЦ са БЦУ још боља", рекао је Енрико дела Каза.

понедељак, 09. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару