Читај ми!

Са 17 година има преко 500 медаља, можда следећа буде олимпијска

Учешће на Олимпијским играма сан је сваког спортисте, а на корак до остварења тог циља је и јуниорска репрезентативка Србије у каратеу Бранкица Неговановић. Бранкица се тренутно налази и на врху ранг-листе Светске карате федерације.

Најбоља млада каратисткиња Србије у досадашњој каријери је освојила више од 500 медаља.

"Најдража медаља ми је са Европског првенства у Будимпешти, где сам постала вицепрвакиња Европе. Она некако има највећи значај од свих мојих медаља", почела је Неговановићева разговор у Јутарњем програму РТС-а.

Има велике амбиције и за сениорску конкуренцију, а тренутни пласман јој омогућава добру почетну позицију када крене да се такмичи са најбољима.

"Када напуним 18 година крајем фебруара, могу да почнем да се такмичим у сениорској конкуренцији. Пошто сам тренутно прва на ранг-листи јуниора, бодови ми се преносе у сениорску категорију, тако да ћу моћи да учествујем на премијер лигама и серијама а, да се такмичим са доста старијим девојкама и скупљам норму за Олимпијске игре 2024. године у Паризу. То ми је циљ за који највише тренирам."

Иако је врхунски спортиста, не занемарује остале обавезе једне средњошколке.

"Навикла сам од 2010. када сам почела да тренирам. Школа, тренинг... све то стигнем да ускладим. Мој отац држи карате клуб 'Шампион' из Бање Ковиљаче, тако да стигнем и другу децу да тренирам", закључила је Бранкица Неговановић у разговору за РТС.

Млада Бранкица је као мала прихватала само златне медаље и на друге није хтела ни да помишља, можда нас за коју годину обрадује и најсјајнијим олимпијским одличјем.

понедељак, 09. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару