Читај ми!

Стартује трећа етапа такмичења „Четири скакаонице“

Новогодишња турнеја "Четири скакаонице", стигла је до своје треће станице. Данас од 13.30 најбољи скакачи на скијама такмичиће се у аустријском Инсбруку.

Ако је судити по квалификацијама, поново нас очекује узбудљиво такмичење, a норвежани су урадили најбољи посао, јер су се сви квалификовали за главно такмичење.

Према очекивању, најбољи од њих био је Халвор Егнер Гранеруд, који је остварио скок дужине 129 метара. Ово је уједно био и најбољи скок дана, чиме је Гранеруд само потврдио у каквој форми се налази ове сезоне. 

Аустријанац Даниел Хубер је био други, док је на трећем месту у квалификацијама завршио Пољак Давид Кубацки, победник претходног такмичења у Гармиш Партенкирхену. 

У генералном пласману новогодишње турнеје водећи је Гранеруд испред Гајгера, Штоха и Кубацког.

У последњих десет година на Бергизелу славило је десет разлличитих скакача. Крунисани су: Томас Моргернштерн, Андреас Кофлер, Грегор Шлиренцауер, Анси Коивуранта, Рихард Фрајтаг, Петер Превц, Данијел Андре Танде, Камил Стох, Рјоју Кобајаши и Маријус Линдвик.

Инсбрук је седма станица у Светском купу, трећа у Новогодишњој турнеји и овде почиње аустријски део турнеје "Четири скакаонице". Дужина скакаонице је 128 метара, а калкулациона линија налази се на 120 метру.

По завршетку данашњих скокова следи дан одмора и пут у покрајину Салцбург, где ће се у Бишофсхофену, граду на реци Салзак, одржати последњи скокови на 69. издању Новогодишње турнеје, на скакаоници "Пол Аусерлајтнер" 5. и 6. јануара.

понедељак, 09. септембар 2024.
26° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару