Читај ми!

Кукољ за РТС: Из сваке ситуације извући максимум

Џудо репрезентативац Александар Кукољ после тронедељних припрема у Бугарској вратио се у Београд и због епидемиолошких мера је у кућној изолацији али се укључио у Јутарњи програм РТС-а и говорио о припремама у Олимпијској бази у Белмекену, досадашњим резултатима и очекивањима на предстојећим такмичењима.

Како је било на припремама у Олимпијској бази у Белмекену у Бугарској, како си искористио период на крају године када није било такмичења?

"Било је одлично као и увек, ово ми је дванаести пут. Имао сам омању екипу са собом, кондициомог тренера и спаринг партнера а и реорезентација Бугарске је била тамо, па смо и то искористили. Изолација је била потпуна јер 20 километара око Олимпијске базе нема мишта. Време нас је одлично послужило тако да, све у свему, ја сам задовољан.", рекао је Кукољ.

Да подсетимо гледаоце, освајач си прве златне медаље за Србију на Европском првенству у џудоу и пре 2-3 године први на ранг листи џудиста. Колико је тешко да се врхунски спортиста свакодневно припрема, а није извесно да ће такмичења бити?

"Ово је велика новина за све нас. Ја сам у овом спорту већ двадесет година а десет у такмичењима и то је моја свакодневица и не знам како бих другачије конципирао дан а да ту нема тренинга и стремљења ка неком вишем циљу. Сада смо у искушењу, јер се припремамо а практично не знамо зашта се припремамо, јер је све постало крајње неизвесно. Нека су такмичења отказана, друга ипак одржана, а за следећу годину имамо неке најаве, али је све неизвесно... Много је тешко психички се инвестирати у то да ће се такмичење одржати када се околности из дана у дан мењају. Међутим оно што је суштина спорта и живота је да из сваке ситуације извлачимо максимум. Па тако и сад чекамо прилику и трудимо се да је дочекамо што спремнији."

Александар Кукољ је истакао да су нове околности биле и један од разлога да промени категорију и сад се такмичи у категорији до 100 килограма.

Истакао је да је упрос ситуацијиу овој години задовољан својим учинком са освојене две златне медаље, на Европском купу у Дубровнику и на државном првенству.

Џудо репрезентативац истакао је уверење да ће на наредним такмичењима успети да избори и олимпијску квоту.
 

понедељак, 09. септембар 2024.
28° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару