Читај ми!

Маљковић за РТС: Чинимо све за што боље припреме наших спортиста

Божидар Маљковић, који је пре недељу дана поново изабран за председника Олимписког комитета Србије, истакао је у разговору за РТС да се упркос специфичним условима чини све како би се наши спортисти што боље припремили за предстојеће Олимпијске игре у Токију. Уверен је да ће сви спортисти дати свој максимум а наши кошаркаши обезбедити пласман.

Маљковић је истакао да је у сталном контакту са председником Међународног олимпијског комитета Томасом Бахом и потврдио да ће Олимпијске игре у Токију бити сигурно одржане од 23. јуна, упркос свим проблемима које је изазвала пандемија коронавируса.

"Имамо дневну везу са МОК-ом. Са господином Томасом Бахом, који руководи спортом у 206 земаља. Значи уједињене нације имају 193 чланице, а MOK има 206. Готово је сигурно да ће игара бити. Смањен је број учесника са 11.735 колико је било у Рију, смањен је на 10.500."

"Наравно да нас је пандемија омела јер нема ни једог сектора људског живота где пандемија није нанела веће или мање штете. Ми смо се трудили да наша штета буде мала. Имали смо сталне контакте са нашим спортистима, куповали им средства за тренинге у кућним условима и спроводили сличне акције помоћи у овим ванредним околностима", истакао је Маљковић.

Говорећи о последицама пандемије Маљковић је истакао бројне финансијске и организационе проблеме кроз које је Јапан прошао у настојању да упркос свему обезбеди одржавање игара у одложеном термину. Још је неизвесно у каквим ће се условима игре одрхавати у смислу хоће ли бити присуства публике и слично, али ће се такмичења сигурно одржати.

На питање о очекивањима колико ћемо медаља освојити истакао је да то нерадо прогнозира али је сигуран да ће наши спортисти дати свој максимум.

"Задатак ОКС, на чему ми свакодневно радимо, је да обезбедимо што боље услове нашим спортистима за припреме. Код нас луксуза нема, али ништа нашим спортистина не недостаје."

Као човек који је у кошарци освојио највеће успехе прокоментарисао је и шансе наших кошаркаша за пласман на Олимпијске игре.

"С обзиром да се игра у Београду, само зависи у ком ће саставу Србија да игра. Није много интелигентно што је Фиба увела те прозоре и прозорчиће, не знам коме то користи... Велики новац је уложен у то, ја мислим негде око 2,5 милиона евра. Држави хвала на томе. А по квалитету наших играча ми би много, много слабо требали да одиграмо па да останемо код куће без учешћа на Олимпијским играма. Мислим да би то био историјски неуспех и мислим да ће наши играчи, на челу са Даниловићем, то сигурно успешно реализовати."

Маљковић је говорио и о досадашњем раду као и плановима за наредне четири године.

Посебно је истакао да је Олимписки комитет Србије у сарадњи са Владом Србије организовао читав низ акција које су обухватале све категорије од спортских ветерана, врхунских спортиста, па до дечијег и омладинског узраста који тек почињу да се баве спортом.

Изразио je захвалност и уверење да ће се та сарадња још успешније наставити и дати још веће резултате.

понедељак, 09. септембар 2024.
28° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару