Штефанек за РТС: Нема у мени више тог жара, а и српско рвање није само Давор Штефанек

Слободно можемо рећи легендарни српски рвач Давор Штефанек протеклог викенда завшрио је своју успешну професионалну каријеру. Мислим да више у мени нема тог жара, рекао је Давор гостујући у РТС-у.

Поред успеха српских рвача на Светском купу у Београду, још један детаљ је привукао пажњу. Давор Штефанек је након борбе са руским репрезентативцем изуо патике.

Тај потез се различито тумачио.

Да ли је то био симболичан знак да је професионална каријера завршена или је то био револт због судијских одлука?

”Огорчен сам био неким одлукама судија, али заиста сам хтео то да урадим у Београду. Мој циљ је био да то буде Токио 2020, али знамо да су Олимпијске игре одложене. Мислим да нема више у мени, ни тог жара, ни осталих ствари. Одлучио сам да ћу ту да се опростим у Београду. Нисам никакву драму правио, одлучио сам да ћу да се изујем и да ставим патике на струњачу, као знак да сам завршио каријеру”.

Ипак, слушајући Даворове колеге из репрезентације, може се стећи утисак да се они надају да сте оставили неку резерву и да има простора да се одлука о повлаћењу промени. А да ли таква шанса постоји?

”Тренутно је ово моја одлука и ја стојим главом и брадом што се тиче моје одлуке. Сигурно ће бити разговора и са Олимпијским комитетом, и Рвачким савезом, и мој први тренер Стојан Добрев је рекао - немој да говориш тако. Сигурно ће бити притисака да се предомислим, искрено никада се не зна, али ја сам тако одлучио. Мислим да не би било ни фер, према рвању”, каже Штефанек и додје: ”Физички могу да издржим али психички не могу”.

А како велики шампион види перспективу српског рвања. Има ли рвача који могу да досегну резултате Давора Штефанека?

”Није Давор Штефанек српско рвање. Ми смо то доказали на овом Светском купу. Имамо три бронзане медаље. До пре неколико година смо се надали само једној европској бронзи. Ми данас на такмичењима узимамо по три до четири медаље. Не мора српско рвање да брине, имамо потенцијалне наследнике. Ја се надам да ће неко од ових момака, који су актуелни, успети да ме престигне са резултатима. Мој циљ је да направим новог шампиона а то је Матија Штефанек, који ће сиугрно бити рвач. Ја га не форсирам, али то је у њему, он се рве и са столицом, и са бициклом, мислим да нећу моћи да га одвојим од струњаче”, завршио је Давор.

понедељак, 09. септембар 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару