Читај ми!

Успешно завршен 33. виртуелни Београдски маратон

Овогодишњи 33. Београдски маратон, за који је био пријављен рекордан број учесника из 70 земаља света, због пандемије коронавируса није одржан како је планирано, па је по угледу на многе светске маратона одржан виртуелно.

Маратон је првобитно требало да се одржи 26. априла, потом је одложен за 18. октобар и план је био да се одржи у измењеном концепту, али се на крају ипак прешло на „виртуелну трку".

Како се наводи у саопштењу БГД маратона, виртеулни маратон одржан је са намером да се настави са нашим редовним програмима, као и да се мотивиши многобројни припадници тркачког покрета из земље и иностранства да остану активни у овој, за све, врло специфичној и тешкој ситуацији.

„Посебно значајно је, да је и овогодишњи Београдски маратон, иако организован на потпуно другачији начин, послужио као изванредна програмска и медијска подлога за промоцију значаја физичке активности, заштите животне средине и солидарности са особама са инвлидитетом", истичу из БГД маратона.

У свакој од ових области спроведене су значајне и конкретне активности са партнерима Београдског маратона, а у будућности ће послужити као подлога за даљи развој овог догађаја од посебног значаја за град Београд и највећег традиционалног међународног спортског догађаја у Србији.

Такође, ово је прилика да се захвалимо свима који су подржали овакав концепт организације овогодишњег специфичног Београдског маратона, наравно посебно тркачима, а међу њима посебно место заузимају и Идеа, Уника осигурање, Аква Вива, Фуш, Секопак, Ценеx, Техно Екопак и Екопак систем.

Завршетком 33. виртуелног Београдског маратона створили су се услови за почетак припрема за следеће издање - 34. Београдски маратон 2021. године, који ће бити одржан као квалификациони догађај за Светско првенство из програма "World Marathon Majors Serije".

О датуму одржавања 34. Београдског маратона 2021 тркачку и осталу јавност ускоро ћемо обавестити.

понедељак, 09. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару