Читај ми!

Најмлађи фудбалски судија за РТС: Циљ ми је да напредујем

Милош Милановић има свега 27 година и најмлађи је српски фудбалски судија који за собом има најуспешнију сезону у којој је био четврти судија на вечитом дербију Партизана и Црвене звезде. На истој функцији је недавно био и на првом интернационалном мечу, а дописница РТС-а Весна Лазић је разговарала са њин на једном од тренинга у Ћуприји.

Најмлађи фудбалски судија у Србији Милош Милановић је са само седам година ушао у свет фудбала као играч параћинског Јединства. Кренуо је потом стопама свога оца који је такође делио правду на фудбалским теренима.

"У својих 18 година сам отишао на тај такозвани семинар да полажем тестове и физичку спрему. Положио и кренуо прву утакмицу и допало ми се. У међувремену сам фудбал оставио а са суђењем сам наставио до дана данашњег.", рекао је млади судија.

На новоизграђеном стадиону "Морава" у Ћуприји Милош свакодневно вежба јер је каже физичка спремност неопходна за вођење утакмица. Ове године судио је у Суперлиги Србије, био четврти судија на вечитом дербију, а исту функцију обављао је и на међународној утакмици између Холандије и Мексика на стадиону "Јохан Кројф" у Амстердаму.

"Највећи изазов у нашој земљи је свакако вечити дерби између Партизана и Црвене звезде, ја сам имао среће да учествујем у 163. вечитим дербију 7. октобра ове године био сам четврти судија на тој утакмици. Играла се без публике због ове ситуације али је свакако најтежа и највећа утакмица у нашој земљи."

Одговоран и физички врло захтеван посао Милош ради са пуно љубави. Грешке се, каже, тешко праштају и увек треба бити непристрасан.

"Доста је медијски пропраћена наша Суперлига и суочавамо се са притиском да морамо да будемо најбољи јер свака утакмица се снима и медији сваку утакмицу добро пропрате. Циљ ми је наравно да останем у овом рангу такмичења, да учим, да слушам, да напредујем... А једног дана, ако Бог да, и ако све прође како треба, да постанем тај интернационални судија. Да будем главни судија на утакмивама Европе."

Је ли то извесно, је ли нешто већ најављено?

"Па, што се мене тиче ја се спремам, радим на томе. Психички и физички сам спреман, то највише зависи од мене, а за остало - видећемо."
 

понедељак, 09. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару