Читај ми!

Велико признање Олимпијском центру Јахорина и Источном Сарајеву

Директор бициклистичке Трке кроз Србију Владимир Куваља уручио је директору Олимпијског центра Јахорина Дејану Љевнаићу посебно признање и награду за најбоље стартно место на јубиларној 60. међународној Трци кроз Србију која је одржана од 31. августа до 3. септембра ове године.

Други годину за редом најзначајнија бициклистичка манифестација у овом делу Европе, Трка кроз Србију стартовала је из Републике Српске, са прелепе Јахорине која се и у овим тешким временима показала као најбољи домаћин старта највећег међународног спортског такмичења које је ове године организовано у Србији и Републици Српској.

Директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић истакао је велико задовољство због добијања овако значајног признања.

,,Изузетно смо задовољни и почаствовани оваквим признањем, јер ради се о међународном догађају који повезује Србију и Републику Српску. Био је ово изузетно значајан догађај и за нашу планину, али и за Републику Српску и за Србију, а са челницима Трке кроз Србију разговарали смо и о организацији Светског првенства у Бициклизму.", истакао је директор Олимпијског центра Јахорина, Дејан Љевнаић.

Већ сада је договорено и да ће Јахорина остати на рути Трке кроз Србију и да ће један од најлепших планинских туристички центара у овом делу Европе бити домаћин циља на наредној, 61. Трци кроз Србију која ће се возити у јуну 2021. године, додао је Недељко Елек, председник Надзорног одбора Олимпијског центра Јахорина.

На свечаности на Јахорини, велики пехар добио је и град Источно Сарајево, у којем је такође другу годину за редом одржано свечано отварање Трке кроз Србију.
Тог 31. августа ове године, у Источном Сарајеву окупило се више од 120 возача из 25 светских земаља, а свечана церемонија отварања Трке одржана је у самом центру града.

,,Заиста смо се својски потрудили да као град домаћин Трке кроз Србију на најбољи начин дочекамо и угостимо бициклисте из целог света. Дали смо све од себе како би се учесници осећали лепо у нашем граду у ово тешко време које је далеко од нормалног.", истакао је градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић.

Директор Трке кроз Србију Владимир Куваља захвалио се свима који су помогли организацију трке, и свим градовима домаћинима етапа.

,,Била је ово година великих изазова, али смо уз помоћ наших партнера успели да наставимо традицију. Планирамо да наредне године на нашој прелепој планинској Олимпијској лепотици организујемо циљ целокупне Трке кроз Србију. Верујем да ћемо заједничким снагама, као и до сада, успешно одговорити свим изазовима.", рекао је Владимир Куваља.

уторак, 10. септембар 2024.
20° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару