Читај ми!

Словенац Примож Роглич практично обезбедио победу на Вуелти

Словенац Примож Роглич пред освајањем је друге узастопне победе на Гранд тур бициклистичкој трци "Вуелта а Еспања". Пре тријумфа на Вуелти, Роглич је био други на Тур д' Франсу, када је у последњим етапама победу обезбедио његов земљак Тадеј Погачар.

Дан уочи последње етапе, која ће имати готово рекреативни карактер на улицама Мадрида, Роглич, који вози за екипу Јумбо-Висма, има 24 секунде предности испред другопласираног у генералном пласману, Еквадорца Ричарда Карапаза (ИНЕОС Гренадиерс), и 47 секунди у односу на трећег, Британца Хјуа Картија (Едуцатион Фирст).

Словеначки бициклиста је имао 45 секунди предности, које је Карапаз покушао да надокнади у последњим километрима данашње етапе, чији је финиш ишао уз брдо.

Роглич се, међутим, није дао, па је Еквадорац успео само да смањи његову предност, али не и да Словенцу угрози прво место у генералном пласману.

Данашњу етапу добио је Француз Давид Гауду.

Пре тријумфа на Вуелти, Роглич је био други на Тур д' Франсу, када је у последњим етапама победу обезбедио његов земљак Тадеј Погачар.

уторак, 10. септембар 2024.
20° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару