Читај ми!

Четири српске посаде у Б финалима Европског првенства у Пољској

На Европском првенству у веслању за сениоре у Познању наши такмичари су учествовали у пет трка - четири полуфинала и једном Ц финалу. Све посаде које су веслале у полуфиналима пласирале су се у Б финала, што значи да ће се у сутрашњим тркама борити за пласман од 7. до 12. места на шампионату Старог континента.

Први је на регатну стазу од српских представника изашао Милош Станојевић, у скифу за лаке веслаче. У Ц финалу Станојевић је заузео трећу позицију, што значи да је такмичење на Европском првенству завршио на 15. месту.

Праву драму видели смо у полуфиналу двојаца без кормилара, у којем су Веселин Савић и Виктор Пивач остали без пласмана у борбу за медаље за само 20 стотинки. У трци у којој су три најбржа чамца ишла у финале, њих двојица су заузели четврто место са временом 6:30,23 минута, док су трећепласирани Холанђани са 6:30,03 минута прошли даље. У финалу су и Румуни (6:27,87) и Шпанци (6:29,08), док нашим момцима предстоји борба у Б финалу, за пласман од 7. до 12. места, у трци која је на програму сутра у 8.40 часова.

Потом је на стазу језера Малта изашао и наш дубл скул, у којем однедавно веслају Александар Филиповић и Мартин Мачковић - реч је о посади која је формирана непосредно пред Европско првенство. Њих двојица су направили добар резултат самим пласманом у полуфинале, у којем су данас освојили пето место, што значи да ће и они сутра да веслају у Б финалу - њихова трка почиње у 8.50 часова.

Финале је измакло и нашој јединој веслачици на ЕП, Јовани Арсић, која је у полуфиналу скифа била четврта. Она ће тако сутра у Б финалу, од 9.25 часова, веслати за пласман од 7. до 12. места.

Последњи је боје Србије данас бранио Александар Беђик у скифу, који је на крају кроз циљ прошао као шести, што значи да и њему следује трка Б финала, сутра, у недељу од 9.30 часова.

 

уторак, 10. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару