Бициклистички таленти Европе освојили Београд

Бициклизам у Србији напредује из дана у дан, те су тако истог викенда вожене две сјајне трке у Београду - други Куп Србије и осма по реду међународна трка Таленти Београда и Европе.

Суботу је обележило такмичење у националном Купу. Феноменална стаза постављена је и овога пута кружно, на Ушћу, а наступили су најбољи бициклисти и бициклисткиње у свим узрасним категоријама.

У Купу Србије, код сениора је тријумфовао Душан Калаба, испред Марка Даниловића и Душана Веселиновића , док је у конекуренцији бициклисткиња победила Адриен Сабо из Мађарске, испред наше Јане Јоловић из Циклеманије и трећепласиране Маријане Урошевић из Радничког.

У јуниорској конкуренцији славио је Партизанов возач Јован Дивнић, испред клупског колеге Нермина Ћатовића и трећепласираног Давида Луковића из Металца, док је код мастерса најбољи био наш четвороструки олимпијац, Иван Стевић.

Најбоља јуниорка била је Сара Почуча из С тима испред Борке Јордан из Бугарске и своје клупске колегинице Бојане Вујасиновић.

Код кадеткиња све три медаље припале су Једноти из Шида. Првопласирана је била Лана Гавриловић, испред Ање Никитовић И Дуње Чобановић.

Најбоља полетарка је Ника Ратковић из екипе Вила Гала, док је код полетараца победио Павловић Петар из Партизана.

Интересантно је да је претходног викенда у Шиду одржана, сада већ традиционална трка Улицама Саве Шумановића, која је бодована и као први Куп Србије ове сезоне. Била је то једна од најквалитетнијих и најмасовнијих трка ове сезоне у Југоисточној Европи, са више од 200 учесника.

Такође у суботу, хронометарском вожњом стартовала је и етапна, осма по реду трка Таленти Београда и Европе, на којој су наступили будући шампиони, бициклисти од 14 до 17 година старости.

У недељу је одржана и друга, изузетно захтевна и узбудљива етапа на Кошутњаку. Виђена је велика борба, а наш Михајло Столић настојао је да одбрани шампионску титулу.

На крају, најбољи у генералном пласману био је Милан Радић из Мађарске, ипред Бугарина Васила Попова и нашег Михајла Столића. Бела мајица за најбољег младог такмичара до 15 година припала је такође Мадјару Тамашу Ханцу.

среда, 11. септембар 2024.
24° C

Коментари

Nije realno
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков