Редскинси под притиском - захтева се промена имена

НФЛ екипа Вашингтон редскинс размишља о промени имена, под утицајем притиска јавности и спонзора. Наводи се да је садашње име расистичко и да не представља на прави начин нативне американце.

Једна од најстаријих и најуспешнијих НФЛ франшиза налази се пред великом променом, пошто све већи притисак влада око њеног имена.

Вашингтон редскинси основани су 1932. године у Бостону, да би се пет година касније преселили у престоницу САД, Вашингтон.

Име, лого, боје клуба и песме навијача инспирисани су нативним американцима, а како преносе амерички медији, бројни становници САД, као и велики спонзори, нису задовољни именом клуба, као и начином на који је представљен народ нативних американаца.

Један од највећих иницијатора промене имена Редскинса је компанија ФедЕкс, која је именски спонзор стадиона.

НФЛ лига и петоструки освајач су у разговорима око промене имена, а наводи се да је више од 87 инвеститора и компанија, међу којима су и Пепси и Најки, најавили да ће престати са пословањем, уколико се име не промени.

Иако су власници клуба првобитно били против промене имена, сматрајући да оно представља "понос, поштовање и част", очекује се да тим из Вашингтона промени име.

среда, 11. септембар 2024.
23° C

Коментари

Nije realno
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков