Отворене Спортске игре младих, караван радости креће из Прибоја

Спортске игре младих (СИМ), највећа европска спортска манифестација за децу школског узраста, свечано су отворене у Прибоју. На спектакуларној церемонији отварања у граду на Лиму прослављен је и седми рођендан СИМ у Србији, а на Тргу ФАП-а присуствовало је више хиљада људи.

Госте и учеснике поздравили су оснивач Игара Здравко Марић, председница СИМ Србија Ивана Јовановић, председник Савеза за школски спорт Жељко Танасковић, потпредседник Кошаркашког савеза Србије Игор Ракочевић, председник Спортског савеза Прибоја Филип Комарица и други.

После званичног дела програма уследио је забавни, где су наступили Дејан Петровић Биг бенд и Лексингтон бенд.

Караван радости и пријатељства после Прибоја обићи ће још 35 градова и места у Србији.

Традиционално државно финале биће одржано у Београду, а регионално финале у Сплиту.

Председница Дунав осигурање Спортских игара младих (СИМ) Србије Ивана Јовановић изјавила је да ће Игре, у духу спорта и пријатељства у региону сигурно бити инспирација за будуће генерације.

"Желим да кажем велико хвала општини Прибој на томе што је постала део СИМ породице у 2019. години и што смо најлепшу спортску причу, у интересу деце Прибоја, Србије и региона, веома успешно реализовали. Хвала вам што сте препознали значај наше манифестације. Хвала вам на подршци и посебно хвала на томе што сте истински заволели Игре и што сада заједно настављамо да, у истинском спортском духу, за славу Игара, Прибоја, Србије, региона, спорта и пријатељства, радимо за нашу децу тежећи да постанемо нова инспирација за будуће генерације", истакла је Јовановић.

Оснивач Спортских игара младих (СИМ) Здравко Марић изјавио је да је импресиониран организацијом свечаног отварања у Прибоју и поручио да је послата лепа слика свима у региону.

"Оно што је стварно битно јесте да Игре допру до сваког детета, у Србији, Босни и Херцеговини и Хрватској, а надамо се и скором проширењу. Користим ову прилику да се захвалим и председнику општине Прибој, импресиониран сам организацијом и послали смо прекрасну слику", рекао је Марић.

Потпредседник Кошаркашког савеза Србије (КСС) Игор Ракочевић истакао је да људи из Спортских игара младих раде фантастичан посао.

"Не само да се деца баве спортом, региони се повезују у Србији, и у околним земљама. Надам се да ће се ускоро још проширити. Уз породицу спорт је најлепши аспект живота и Кошаркашки савез ће увек дати подршку оваквим манифестацијама", закључио је Ракочевић.

среда, 11. септембар 2024.
20° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи