Трка Кроз Србију, јубиларни 60. пут

Јубиларна, 60. међународна бициклистичка Трка Кроз Србију возиће се од 31. августа до 3. септембра. У Новом Саду је одржана прва званична конференција за медије поводом овогодишњег такмичења.

Претходне године Трка Кроз Србију прославила је 80 година постојања. Ове, 60. издање једне од спортских манифестација са најдужом традицијом у нашој земљи.

"Ми ћемо се потрудити да буде један прелеп догађај, надамо се само да ће бити лепо времре и да ће грађани Новог Сада и сви остали бити задовољни са оним што смо ми као организатори урадили, а ми смо већ презадовољни како смо дочекани у Новом Саду. Још једном вам хвала и хвала свима на подршци", рекао је Владимир Куваља, директор Трке Кроз Србију.

Другу годину за редом, Трка Кроз Србију стартује из Републике Српске, то јест из Источног Сарајева.

"Са Новим Садом и градоначелником Милошем Вучевићем имамо добре и пријатељске односе и изузетно смо били радосни када смо чули да је Нови Сад домаћин саме завршнице овог тура", изјавио је Данко Вучетић, заменик градоначелника Источног Сарајева.

Представништво поред ове Трке Кроз Србију подржава и међународну трку Београд - Бањалука, и тако на најбољи начин показујемо да је сарадња Републике Српске и Србије на највишем могућем нивоу", надовезао се Младјен Цицовић, представник Републике Српске у Србији.

"Јако нам је важно изузетно добра сарадња са Источним Сарајевом и Републиком Српском. Изузетно нам је важан развој спорта и спортске инфраструктуре у Републици Српској", истиче Аранка Биндер, заменица покрајинског секретара за спорт.

Поред Источног Сарајева, градови домаћини биће још и Златибор, Мионица, Пожаревац, Београд и Нови Сад где ћемо на Тргу Слободе 3. септембтра добити и победника овог јубиларног, 60. издања.

"Ово је изузетан и туристички догађај како за град Нови Сад, тако и за нашу земљу, али и за читав регион. Ми смо и усвојили на већу да је овај догађај од посебног значаја за град Нови Сад, истакао је Огњен Цвијетићанин, члан градског већа Новог Сада за спорт и омладину.

"Захваљујући људима из Бициклистичког савеза, захваљујући колегама из републике Српске и захваљујући једној лепој организацији, општина Мионица је показала да може да буде велика тог дана, када је домаћин једне овакве манифестадије", изјавио је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

На овогодишњој, 60. Треци Кроз Србију наступиће више од 170 возача из 30 светских земаља. 

"Ова екипа која спроводи и организује трку ради већ годинама заједно. Иако су то све млади људи, изузетно су добро организовани", речи су Бранка Бановића, председника Бициклистичког савеза Србије.

Одмах по завршетку трке, нови караван са истим бројем такмичара, започеће 4. септембра у Београду и 14. међународну трку од наше престонице до Бањалуке, која ће се такође возити четири дана.

среда, 11. септембар 2024.
20° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи