Промоција Трке Кроз Србију у Новом Саду

У Новом Саду је одржана прва званична конференцију за медије поводом јубиларне, 60. међународне бициклистичке Трке Кроз Србију. Најзначајнија и најпрестижнија бициклистичка трка у овом делу Европе, Трка Кроз Србију, ове године ће се возити од 31. Августа до 3. Септембра.

Директор наше најпознатије трке Владимир Куваља истакао је колики је значај саме манифестације.

,,Велика нам је част да најавимо да ће трка стартовати, другу годину за редом из Републике Српске, то јест из Источног Сарајева, и возиће се све до Новог Сада где ћемо 3. Септембра добити и победника јубиларног, 60. Издања'' истакао је Куваља. 

Градови домаћини овогодишње Трке Кроз Србију биће: Источно Сарајево, Златибор, Мионица, Пожаревац, Београд и Нови Сад.

Трка ће садржати четири етапе.

Домаћин конференције био је Огњен Цвијетићанин, члан градског већа Новог Сада за спорт и омладину.

Нови Сад ће бити домаћин на Трци Кроз Србију после пуне деценије. Са друге стране, град Источно Сарајево ће другу годну за редом дочекати бициклисте из целог света. Старт овогодишње трке поново ће бити у Источном Сарајеву, што само потврђује одличну сарадњу Бициклистичких савеза Србије и Републике Српске и повезивање нашег народа са обе стране Дрине. Присутнима се испред града Источног Сарајева обратио заменик градоначелника, Данко Вучетић. 

,,Част нам је што ћемо другу годину за редом дочекати бициклисте из целог света на старту Трке Кроз Србију, у Источном Сарајеву'' рекао је Вучетић. 

Присутне је поздравио и председник Бициклистичког савеза Србије Бранко Бановић. 

,,Велика част нам је што је са нама и представник Републике Српске у Србији, господин Млађен Цицовић. Са поносом истичемо и да ће се одмах по окончању Трке Кроз Србију, возити и 14. издање међународне трке Београд Бањалука. Наше две најпознатије и најпризнатије трке су ове године фактички обједињене у једну велику трку, која ће се возити друмовима Србије и Републике Српске.'' рекао је Бановић.

Велики број медија из Србије и региона окупио се у градској кући у Новом Саду, где се присутнима обратио и Млађен Цицовић, представник Републике Српске у Србији, који се надовезао на Бановићеве речи. 

,,Поносни смо на сјајну сарадњу Бициклистичких савеза Србије и Републике Српске.'', изјавио је господин Млађен Цицовић. 

Мионица је постала препознатљива по бициклизму. Прелепа варош, препуна дивних природних

лепота и сјајног туристичког потенцијала и капацитета. Мионица постаје један од стубова Трке Кроз Србију, град спорта, град бициклизма, који је и у претходне две године на сјајан начин дочекивала караван са више од 150 спортиста из читавог света.

Конференцији је присуствовао и  председник општине Мионица, Бобан Јанковић.  

,,Мионица је препознала велики труд челних људи нашег бициклизма, заједно смо радили на организацији и промоцији Мионице и наших спортских и туристичких потенцијала и резултати су очигледни. Видели смо прилику да кроз Трку Кроз Србију прикажемо бициклистима из целог света своје природне лепоте и туристичке потенцијале, по угледу на Тур де Франс. Стога је у недељу у Мионици вожена још једна рекреативна бициклистичка трка, која је окупила љубитеље бициклизма из Србије али и региона. Туристи и гости који воле бициклизам долазе у Мионицу и то је управо последица сјајне сарање и промоције коју смо имали на Трци Кроз Србију''. 

Општина Мионица је потврдила да итеткако има шта да понуди нашим гостима, бициклистима из више од 30 светских земаља. Из године у годину, Мионица истиче кандидатуру и за најбољег домаћина етапе на трци. 

Покрајински секретаријат Војводине за омладину и спорт ове године је итекако подржао Трку Кроз Србију. Присутнима се обратила и наша некадашња олимпијка, освајачица бронзане медаље на Олимпијским играма у Барселони 1992. године, Аранка Биндер, заменица покрајинског секретара за омладину и спорт, господина Владимира Батеза.

,,Покрајински секретаријат за спорт подржава овако значајне спортске манифестације. Одушевљени смо чињеницом да ће трка стартовати из Републике Српске, из Источног Сарајева. Велики број наших спортиста, освајача медаља на највећим светским и европским такмичењима, наших репрезентативаца у разним спортовима, родом су и поникли су у Републици Српској, а Трка Кроз Србију је још један, сјајан пример одличне сарадње и повезивања.'' истакла је Аранка Биндер. 

Из године у годину организатори су подизали квалитет саме трке, претходна је проглашена једном од најбоље организованих трка икада, а за ову годину, најавили су још већи спектакл. 

Првој званичној конференвији за медије у Новом Саду, присуствовали су и представници чак пет медијских кућа из Републике Српске, а међу присутнима су били и најмлађи бициклисти из новосадских клубова.

,,Подршка медија је веома значајна за једну овако битну спортску манифестацију која повезује и спаја. Желим да се захвалим медијима на огромној подршци коју нам пружају и који се труде да на прави начин представе ово што радимо, да представе овај јединствени бренд какав је Трка Кроз Србију, широм света'' рекао је директор трке Владимир Куваља. 

Медијски покровитељ Трке Кроз Србију, као и у претходним деценијама, биће наша кућа, РТС. 

,,Хвала вам, свима. Организаторима и домаћинима етапа желим најуспешнију трку до сада, свима у каравану пре свега много здравља, бициклистима и много среће, и нека најбољи победи 3. септембра на циљу у Новом Саду.'', рекао је за крај конференције Бранко Бановић, председник Бициклистичког савеза Србије.

среда, 11. септембар 2024.
20° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи