Пауза је готова, српски стрелци поново у такмичарском ритму

Такмичарска пауза на стрељачкој сцени у Србији ближи се крају. У Новом Саду ће предстојећег викенда бити одржано прво коло Купа Стрељачког савеза Србије малокалибарским оружјем у сениорској и јуниорској конкуренцији и прво коло Купа ССС у гађању ваздушном пушком из тростава за кадетски узраст.

Биће то прва стрељачка такмичења у нашој земљи после Првенства Србије ваздушним оружјем приређеног у марту у Горњем Милановцу.

Убрзо потом пандемија коронавируса је паралисала спортске активности како у Србији тако и у већем делу света.

Овог лета сениори ће имати шансу да се надмећу само на домаћој сцени, јер сва велика међународна такмичења су отказана, изузев Европског јуниорског првенства МК оружјем у Осијеку, које је одложено за септембар. Европска федерација до краја јуна треба да одлучи да ли ће ЕП у Осијеку бити одржано.

Половином маја стрелишта у Србији су поново оживела, наши стрелци су се вратили на ватрену линију и жељно ишчекују наставак такмичења.

За прво коло Купа МК оружјем, које ће бити одржано у суботу и недељу, пријављено је око 70 стрелаца, међу њима и готово сви сениорски и јуниорски репрезентативци.

У првом колу Купа ССС ваздушном пушком из тростава надметаће се око 20 такмичара. По одлуци спортског директора Драгана Марковића, а на основу консултација са председником Стручне комисије Николом Марићем и шефом Стручног штаба Драганом Доневићем, свим члановима стрељачких клубова у Србији ће бити омогућено да током сваког кола Купа у троставу ваздушном пушком учествују и у контролном мечу у гађању ваздушном пушком и пиштољем, како би одржали форму и овим оружјем. Неће бити проглашења победника и финала, а интересовање за први контролни меч показали су и сениорски репрезентативци.

Наши стрелци ће током лета, ипак, имати прилику да се опробају у гађању ваздушним оружјем и у званичном такмичењу, јер за август је заказана „Велика награда Новог Сада" у свим дисциплинама.

Првог дана Купа ССС МК оружјем биће одржана такмичења у гађању пушком из тростава (3 пута 40 метака) у свим категоријама и у гађању спорт пиштољем за жене. Програм почиње у 9 часова. Финала су заказана за поподневне часове - у 16 (тростав, жене), у 17 (спорт пиштољ) и у 17.30 (тростав, мушкарци).

У недељу је од 11 до 17 часова на програму надметање пиштољем средишњег паљења за мушкарце. У овој неолимпијској дисциплини нема финала.

Прво коло Купа ШС ваздушном пушком из тростава и контролни меч ваздушном пушком и пиштољем ће бити одржани у недељу од 11 до 13.30.

По новом календару такмичења ШС, усвојеном у мају, друго коло Купа је на програму 27. и 28. јуна, а треће је заказано за 11. и 12. јули. Финале је планирано за 25. и 26.јули.

среда, 11. септембар 2024.
19° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи