Удовичић отворио "Мали сајам " у Вршцу и посетио Ковин

Министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић отворио је у Вршцу "Мали сајам спорта“ који се одржава у организацији министарства, Спортског савеза Србије, Спортског савеза Града Вршца и уз подршку локалне самоуправе.

"Велико ми је задовољство што смо данас у Вршцу где настављамо традицију одржавања малих сајмова спорта које смо организовали до сада у више од 20 градова Србије. Мали сајмови спорта су места где деца и млади могу да се упознају с различитим спортским вештинама које им презентују спортисти. Циљ овакве манифестације је привући све наше грађане, посебно децу у систем спорта, било да се ради о професионалном бављењу спортом, било да је реч о рекреацији", рекао је Удовичић.

Према његовим речима, предуслов здравља на првом месту, а онда и наставак континуитета шампионских спортских резултата Србије јесте управо да све локалне заједнице препознају значај бављења спортом људи свих узраста, а услов за то је да се спорт учини доступан свима.

"То је наш заједнички циљ и континуирано одржавање малих сајмова спорта има значајну улогу управо да остваримо тај циљ и да спорт буде здрава навика свих, али и животни избор неких нових великих шампиона из Вршца", истакао је министар омладине и спорта.

На отварању Сајма у Вршцу били су и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, градоначелница Вршца Драгана Митровић и други.

После Вршца, министар Удовичић посетио је ФК Раднички из Ковина и обрадовао младе фудбалере новом спортском опремом.

"Данас смо дошли у општину Ковин да отворено разговарамо са представницима локалне самоуправе и спортистима и да се уверимо како функционишу локални клубови, да чујемо од тренера и спортиста у којим условима се одвијају тренинзи и да заједно дођемо до најбољих решења како да унапредимо њихов рад. Врло је важно да спорт на локалном нивоу унапређујемо јер ту је база нашег и школског и рекреативног, али и врхунског спорта, а подстицај Министарства омладине и спорта огледа се пре свега у томе да локалним клубовима обезбедимо спортску опрему и реквизите и да их подржимо у њиховим напорима да остваре своје циљеве", рекао је министар Удовичић.

четвртак, 12. септембар 2024.
17° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи