Куваља и Гајичић сачували наше највеће бициклистичке трке

Јубиларна 60. међународна бициклистичка Трка кроз Србију возиће се од 31. августа до 3. септембра, док ће се 14. међународна трка Београд - Бањалука возити од 4. до 7. септембра, објавила је Светска бициклистичка Федерација, а потврдио је директор обе међународне трке Владимир Куваља.

Захваљујући преданом и одличном раду директора Владимира Куваље и спортског директора обе трке Саше Гајичића, најзначајније бициклистичке манифестације у овом делу Европе биће одржане и у овим тешким временима, након пандемије коронавируса.

Гајичић и Куваља показали су велику одлучност и упорност, константно су тражили решења и нису одустајали од организације најпрестижнијих трка у нашој земљи, што су препознали и челници Светске бициклистичке федерације који су им одали признање и уврстили и Трку Кроз Србију и трку Београд - Бањалука у званични календар светских трка за 2020. годину.

„Пре свега бих желео да истакнем да нам је најважније здравље свих људи, наших такмичара и учесника, тако да се надам да ће пандемија што пре проћи и да ћемо на најбољи могући начин, као и у претходним годинама организовати обе трке. Трка Кроз Србију је велики бренд наше земље и једна од манифестација са најдужом традицијом на овим просторима. Ове године обележићемо велики јубилеј, организоваћемо 60. Трку Кроз Србију, а подсетићу вас да је прва трка вожена далеке 1939. године. С тога сам веома срећан и задовољан што смо и поред врло тешке ситуације смогли снаге и истрајали у намери да наставимо ту традицију дугу 81 годину. Здравље је приоритет свих нас у организацији и верујем да ће се ситуација са коронавирусом ускоро потпуно стабилизовати", рекао је Саша Гајичић, спортски директор Трке Кроз Србију и трке Београд - Бањалука.

Подсећања ради, трка Београд - Бања Лука требало је да се вози у априлу, а Трка Кроз Србију у јуну, али су због поменуте ситуације са пандемијом обе трке одложене.

Владимир Куваља и Саша Гајичић су током пандемије коронавируса константно били у контакту са челницима градова који су били планирани за домаћинство етапа, и радили на проналажењу најбољих решења.
Занимљиво је да су сви представници градова препознали добар и квалитетан рад челника нашег бициклизма, тако да су у овим тешким временима сви градови остали уз обе трке и подржали органозаторе.

„Планирано је да се јубиларна, 60. међународна Трка Кроз Србију вози из Источног Сарајева, преко Златибора, Мионице, Пожаревца, Београда, све до Новог Сада'', истакао је Владимир Куваља и одаје велику захвалност свим градовима домаћинима етапа, на нашим највећим тркама.

„Што се тиче међународне трке Београд - Бањалука, она ће се возити из Београда, преко Шапца, а домаћини етапа ће бити и Бијељина, Власеница, Брчко, Теслић, Прњавор, Дервента, док ће циљ трациционално бити у центру престонице Републике Српске. Бања Лука ће спектакуларним круговима у самом центру града, поново обележити бициклистичку сезону на овим просторима. Као што је рекао и спортски директор Саша Гајичић, приоритет нам је здравље свих људи, и надамо се да ће се ситуација око коронавируса стабилизовати и да ћемо бити у могућности да на најбољи могући начин, као и до сада, угостимо бициклисте из целог света'', додао је Владимир Куваља.

Куваља и Гајичић никада нису одустајали од својих циљева и идеја, свим такмичарима из светског бициклизма и члановима тимова су пожелели много здравља, уз наду да ће и у овој, веома тешкој години за читаву планету, поново моћи да представе Србију и Републику Српску као изузетне домаћине најзначајнијих светских спортских догађаја.

Бициклистичка Трка Кроз Србију стављена је у званичан календар Светске бициклистичке Федерације од 31. августа до 3. септембра, док је трка Броград - Бањалука у УЦИ календару на програму од 4. до 7. септембра.

Медијски покровитељ обе трке, као и претходних деценија, биће наша кућа, РТС.

четвртак, 12. септембар 2024.
16° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи