Ања Цревар у кућној изолацији тренира и полаже испите

Најмлађи члан Олимписког тима Србије на ОИ у Рију, када је са само 16 година била представник наше земље на највећој светској смотри спортиста. За игре у Токију испунила је норму на 400 метара мешовито. Сада у измењеним условима Ања Цревар тренира у свом дому, али не запоставља ни обавезе на факултету. Са њом је, преко скајпа, разговарала Сања Драгићевић Бабић.

Ања Цревар се привикла на новонасталу ситуацију, инсталирала је базен у свом дому и вредно тренира. Поред тренинга у базену има и два сува тренинга. У међувремену учи и спрема испите. 

Како је почео овај дан?

"Тренингом као и обично."

Како изгледа тај тренинг у кућним условима, видели смо твој тренинг у импровизованом базену, колико је то необично и тешко?

„Да. Видим да је то код људи изазвало позитивне реакције. Битно је снаћи се у оваквим ситуацијама и онај ко се адаптира брзо, може да извуче неку предност у односу на остале. Ја сам купила тај дечији базен димензија три пута два и 0,75 метара дубине. Везала сам се за гуму, коју и иначе користимо приликом нормалних тренинга и пливам у месту."

Одкуда идеја за тако нешто?

„Видела сам на инстаграму једна девојка из Холандије је објавила и што да не пробам, и реализовала сам то, сада тако тренирам."

Колико пута дневно тренирате?

„У том базену једном дневно и поред тога имам два сува тренинга."

Како се договарате са тренером?

„На даљину. Пошаље тренинг и то је то. Дистанцирамо се, мора тако."

Шта вам највише недостаје од те дневне рутине, коју сада немате, а имали сте је пре вандредног стања?

„Највише ми недостаје тај план, испрограмирани дани. Овако ја више на своју руку одређујем кад и шта, лакше ми је кад имам ту рутину дневно и да је то константно, али добро, прилагођавам се."

Имате 20 година, пре четири године у Рију имала сте, логично, 16, постали сте најмлађи члан олимпијског тима Србије, сада имате олимпијску норму морали те да чекате када ће одржавање игара у Токију бити безбедно. Како изгледа та ситуација из вашег угла Ања?

„По мени то је била добра одлука да се одложе Олимпијске игре, сходно ситуацији, и стварно мислим да је здравље пре свега, али ми опет нисмо имали довољно тренинга да би смо се добро припремили за ову годину. Тако да је следећа година ок одлука, и мислим да мени иде у корист јер имам више времена да се спремим и самим тим нека очекивања су већа."

Осим тренинга, како иде учење Ања?

„Иде добро, имам сад колоквијум", закључила је Ања Цревар.
 

четвртак, 12. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи