Трамп уморан од старих утакмица – вратићемо спорт

Пандемија коронавируса у Америци је у пуном јеку преко 600.000 људи је заражено, умрло је више од 24.000, међутим председник САД Доналд Трамп је рекао да је уморан од гледања утакмица старих 14 година, уз констатацију да морају да нађу начина да врате спорт.

Трамп је оформио саветодавно тело које има 14 чланова, које би требало да помогне влади да донесе одлуку када ће се наставити спортска такмичења у САД. У овом телу су и повереници свих професионалних лига.


Трамп жели да се такмичења што пре наставе.

„Морамо да вратимо наш спорт. Умора сам од гледања 14 година старих бејзбол утакмица", поручио је Трамп након формирања овог тела.

Међу члановима тела су повереник НБА лиге Адам Силвер, НФЛ-а Роџер Гудел, бејзбол МЛБ лиге Роб Манфред, НХЛ-а Гери Бетмен и МСЛ лиге Дон Гарбер. Такође, ту су и повереници професионалних голферских турнира, Џеј Монахан и Мајкл Ван, председник Америчког тениског савеза Патрик Галбрајт, председници удружења професионалних бораца и рвача Дана Вајт и Винс Мек Махон, подпредседница НАСКАР-а Леса Кенеди, као и власници НФЛ тимова Робер Крафт (Њу Ингланд Патриотс) и Џери Џонс (Далас Ковбојс) и власник НБА тима Далас Маверикса Марк Кубан.

Ово друштво треба да се сложи око тога када би могла да се наставе спортска такмичења, која су прекинута пре пет недеља, када је кошаркаш Јуте Руди Гобер био позитиван на коронавирус.

Представници рвача су у својим досадашњим изјавама већ тражили да се турнир под њиовом ингеренцијом одржавају и за време пандемије. Док су повреници НБА лиге и Бејзбој лиге мишљења да би се са наставком такмичења требало сачекати.

Професионални рвачи из ВВЕ-а су почетком ове недеље добили дозволу надлежних на Флориди да у свом тренинг кампу у Орланду могу да снимају своје борбе јер је то означено као „основни посао".

Таква одлука могла би и осталим спортовима да омогући да добију дозволу за повратак активностима у тој савезној држави.

четвртак, 12. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи