Андреа Арсовић за РТС: Најважније је здравље свих нас

Српска репрезентативка Андреа Арсовић, која је обезбедила пласман на Олимпијске игре, гостовала је укључењем путем скајпа у Јутарњем програму РТС-а. Описавши неизвесност везану за термин одржавања игара, као и колико су отежани тренинзи у кућним условима истакла је да здравље свих на првом месту.

Непосредно пред ову кризу ви сте обезбедили визу за Токијо, али је сада упитно хоће ли се Олимпијске игре одржати чак и следеће године.

„Ја сам на Европском првенству крајем фебруара освојила бронзану медаљу и самим тим обезбедила квоту за Олимпијске игре и сада некако мирно прихватам овај период и ово ванредно стање. Чекам све те одлуке, а као што видите, пуно пута је све промењено. Није на нама, а најважније је здравље свих нас и спортиста у целом свету.", истакла је Арсовићева.

Неки спортисти су у вези са својим тренерима и тимовима преко онлајн мрежа и скајпа, да ли на тај начин и стрелци могу да добију инструкције с обзиром да је стрељаштво ипак специфичан спорт?

„Ја сам у свакодневној комуникацији са својим тренером. Оно што радим у кући то су свакодневне вежбе због кондиције, а оно што радим са опремом и оружјем није адекватно за дугорочан период, али се трудим да останем и у тој врсти кондиције.Гледам да цео овај период искористим на што лепши начин."

Дакле, сада постоји и више времена за анализу свега онога што је до сада урађено како би резултати били још бољи. Да ли сте у овој ситуацији са колегама?

„Да, у контакту сам са доста њих на друштвеним мрежама. Сви раде исто као и ја у кућним условима. Труде се да своје форме одрже на високом нивоу, да када се вратимо будемо спремни за неке нове изазове и нова искуства. Тако да се сви припремамо у кућним условима.

четвртак, 12. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи