”Спорт у Србији без публике бар до септембра”

Српски министар спорта Вања Удовичић каже да, након разговора са стручњацима, не очекује публику на спортским догађајима бар до краја сезоне, односно до септембра.

Удовичић је у разговору за агенцију Танјуг рекао да су људи из министарства и он лично у свакодневном контакту са спортистима и да чине све да им олакшају изолацију и тренинге у кућним условима.

"Слушајући савете експерата, домаћих и СЗО, став је да се до краја године спортска такмичења наставе без присуства публике, околности се мењају из дана у дан, али не можемо са сигурношћу тврдити да ће то бити до краја голдине, али сам сигуран да ће бар до септембра, односно да ће крај сезоне 19/20 бити без публике", истиче Удовичић.

Оноткрива да је договор са гранским савезима да свако пошаље план игре од 1. јуна, како свака организација види завршетак првенстава и да сви заједно буду спремни за дан након завршетка ове пошасти.

"Највећи проблем су нам регулативе међународних организација, свака се опредељује за своју, већ имамо примере различитог поступања и покушавамо да нађемо решење. Добра ствар је да први пут неке ствари можемо да предвидимо или видимо искуства других земаља коеј су раније захваћене пандемијом"

Он је апеловао на спортисте, клубове, организације, да не журе јер је здравље свих нас најбитније, без обзира колико сви једва чекају повратак на терен.

"Битно је да сачекамо експерете, најбезбеднији тренутак, да не срљамо. Биће времена за све и да се поново на великим такмичењима чује "Боже правде".

четвртак, 12. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи