Коронавирус одложио Игре у Токију, али и крај каријере Милице Мандић

Олимпијске игре у Токију биће последње такмичење у богатој каријери Милице Мандић. С обзиром на чињеницу да је, због пандемије коронавируса, олимпијски турнир одложен за наредну годину, померен је и одлазак у спортску пензију прве освајачице медаље за Србију на Олимпијским играма.

Вест да су Олимпијске игре у Лондону померене за годину дана за Милицу Мандић имао је посебну тежину – за годину дана одложен је завршетак њене успешне спортске каријере.

"Како је напредовало ширење целе ове ситуације била сам свесна да је померање Игара једна од опција. Знам да је донета права одлука у овом моменту. Здравље је на првом месту и не треба га угрозити ни по коку цену. Ове године је требало да завршим каријеру после Олимпијских игара. Сад се све помера и трва ми још времена да процесуирам све догађаје", каже Милица.

Репрезентативка у таеквондоу на Олимпијским играма у Лондону 2012. године освојила је злато, што је била прва медаља за Србију на Оилимпијским играма. Иако се план пореметио, Милица вредно тренира у свом дому.

"Трудим се да одржавам форму, колико могу, у кући. Направила сам малу теретану на тераси, са таеквондо реквизитима. То ми је најлепши део дана, одрадим тренинг и мало побегнем од свих вести и дешавања. Удахнем свеж ваздух и максимално се посветим задатку. Тренери свакодневно шаљу шта треба да се уради и када, тако да не одустанем од своје досадашње рутине и то ми прија", рекла је Мандићева.

Милица је веч освојила сребро на Президент купу, као и злато на Ју-Ес опену, а остатак сезоне зависиће највише од епидемије коронавируса.

"Један део сезоне прошао је добро, требало је да одрадимо још три турнира и да се спремимо за Европско првенство у Загребу у мају, а након тога и за Токио. За сада не знамо шта ће бити и када, нереално је причати о турнирима јер не знамо ни када ће се карантин завршити и када ће почети све нормално да функционише", сматра Милица.

Олимпијске игре у Токију остају приоритет у распореду, и поред тога што таеквондисте очекује и Светско првенство у Кини. Милица има и поруку за колеге спортисте.

"Ово што се дешава мало ме је 'ресетовало', помогло ми је да будем још захвалнија на стварима које имам и које сам доживела, да распознам приоритете у животу и радим на себи и видим где сам напредовала, а где назадовала и шта желим да постигнем", завршила је Мандићева.

четвртак, 12. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи