Звезда прославила 75. рођендан, Мајдов и Веић најбољи

Џудиста Немања Мајдов и кик-боксерка Сташа Веић изабрани су за најбоље појединце Спортског друштва Црвена звезда за 2019. годину, на прослави 75. рођендана црвено-беле породице.

На традиционалном избору у Медија центру стадиона "Рајко Митић" за најбољи клуб изабран је ФК Црвена звезда због резултата на домаћој и међународној сцени.

Награду за најбољег тренера добио је џудо стручњак Љубиша Мајдов, док је специјално признање отишло у руке атлетичара Страхиње Јованчевића.

Награду за животно дело добили су прослављени фудбалер Милош Шестић и некадашни атлетичар Ненад Стекић, док је "црвено-бело срце" припало навијачи Црвене звезде.

Богата историја црвено-белог спортског друштва

Месец дана пре 4. марта 1945. године основано је Омладинско фискултурно друштво Црвена звезда које је убрзо прерастало у спортски колелектив Црвена звезда.

Све на иницијативу Градског одбора Уједињеног савеза антифашистичке омладине Србије из Београда.

Дан пре Скупштине 4. марта делегати су већали које име да понесе спортски колектив да би се умешали Слободан Ћосић и Зоран Жујовић, први потпредседници клуба. Ћосић је прелдожио име Звезда, Жујовић се сложио али и да се дода "црвена".

Тада су предлози били још Торпедо, Младост, Локомотива...

Спортско друштво је почело да осам секција – фудбалу, атлетици, кошарци, одбојци, шаху, стоном тенису, веслању и пливању.

Фудбалска секција носилац спортског друштва

Фудбалска секција је била покретач и већ првог дана је одиграла прву утакмицу – против Првог батаљона Друге бригаде КНОЈ-а када је славила 3:0, а први гол постигао је Коста Томашевић.

Фудбалери су уједно и најтрофејнији клуб целог спортског друштва са 30 титула првака државе, 24 националних купова, два Митропа купа, али и два најзначнија – шампиона Европе и света.

Подвизи у Барију и Токију су и највећи успеси комплетне црвено-беле спортске породице.

Поред њих, прваци Европе били су још атлетичари, кошаркашице, ватерполисти и каратисти.

Спортско друштво Црвена звезда укупно броји 714 пехара у екипној конкуренцији.

петак, 13. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи