Календар са најбољим спортистима Панчева

Панчево има око 15 хиљада спортиста и више од 250 клубова, а најбољи међу њима први пут су се нашли на календару за 2020. годину. На тај начин Спортски савез је желео да им захвали за успехе којима су на најбољи начин промовисали свој град.

Панчево може да се поноси што има велики број успешних спортиста и тимова, као што су млада пливачица Ања Цревар или рукометни клуб Динамо и његов капитен Иван Дистол. Њихове фотографије нашле су се на календару Спортског савеза, који промовише најбоље у различитим категоријама за прошлу годину. Међу младима најпопуларнији су борилачки спортови, али и стрељаштво и атлетика.

"Првакиња сам Србије на 300 метара, друга на 600 метара за пионирке, а за јуниорке сам друга на 400 и 800 метара", рекла је атлетичарка Марија Мркела.

"То је јако велика част да међу много старијим и бољим спортистима и ја будем на календару", додао је џудиста Алекса Ђуровић.

Најбољи пример младима дају тренери и ветерани, међу којима је и Славко Станишић, прошлогодишњи европски и светски првак у џудоу.

"Близу смо Београда, а то нам некад и смета, јер нам таленти одлазе, али ми се трудимо да сваким даном све више радимо на томе да их задржимо у Панчеву", речи су џудисте Славка Станишића.

Своје место у календару заслужили су и Марко Атанасов, најбољи спортски радник, бокс тренер Звонимир Димитријевић, међу кадетима Јована Вићентић и Алекса Ракоњац, и јуниори Александар Здешић и Милица Неделковски.

"Хтели смо да им се захвалимо и да искажемо велику част нашим спортистима, да се сваки месец нађу на календарима, да мислимо на њих током целе године, јер они су најбоље што Панчево нуди", закључио је председник Спортског савеза Панчева Слободан Битевић.

Ова промоција служи и као подстрек другим спортистима да уложе напор и посвећеност и постигну резултате којим ће заслужити да се нађу на календару Панчева за следећу годину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 14. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи