Супербоул лудило - спектакл, маркетинг и борба за трофеј

Сваке године почетком фебруара Американци се радују највећем спортском догађају. Овогодишњи Супербоул долази тачно недељу дана након погибије Кобија Брајанта. На терену у Мајамију за Ломбардијев трофеј боре се Сан Франциско фортинајнерси и Канзас Сити чифси.

"Ми као НФЛ имамо огромну одговорност да Кобију одамо почаст каква му доликује, јер Супербоул гледа цео свет", рекао је Роџер Гудел, комесар НФЛ лиге.

"Сан Франциско је последњи трофеј освојио 1995. године, а Чифси пре 50 година. Први пут се сусрећу у плејофу и делује да се у финалу састају две најкомплетније екипе", изјавио је Михајло Стефановић, новинар Спорт клуба.

"У Канзасу 'горе' од узбуђења, захвални смо навијачима који су дошли да нас подрже, нисмо нервозни, волимо изазове и срећни смо што играмо против сјајне екипе", рекао је Енди Рид, тренер Канзас Ситија.

"Биће паклена утакмица, то је Супербоул и све што доноси је посебно... Ипак је то само меч, изађеш и играш", изјавио је Џими Гарополо из редова Сан Франциска.

Програм на полувремену спаја латино звезде Шакиру и Џенифер Лопез које ће наступ посветити Кобију Брајанту.

"Сви ћемо се сећати Кобија, славићемо живот и различитости које су део америчке културе", рекла је Шакира.

Карте на "Хард Рок стадиону" коштале су између 3,5 до 17 хиљада долара, а сваке године обара се рекорд маркетинга - пола минута рекламе кошта 5,6 милиона долара.

Доприноси и туризму - очекује се да ће посетиоци потрошити више од 200 милиона долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 14. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи